Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Zahvaljujući špijunskim satelitima otkriveno je davno nestalo carstvo

Špijunski sateliti otkrili su tragove odmorišta kojim su se koristili putnici na cesti svile, a snimke čak pokazuju i podzemne kanale koji su teško vidljivi jer  ih je tijekom vremena zatrpao pijesak.
26. prosinca 2017. u 10:29 4 komentara 28008 prikaza
Foto: YouTube screenshoot
Pogledajte galeriju 1/4

Satelitske snimke i snimke dronova koje su nastajale i bile su skupljane desetljećima dovele su do novog arheološkog otkrića o nestalom carstvu u pustinjskim dijelovima Afganistana. 

'blagotvoran utjecaj' Googleova biotehnološka kompanija otkrila u čemu leži tajna dugog života

Špijunski sateliti otkrili su tragove odmorišta kojim su se koristili putnici na cesti svile, a snimke čak pokazuju i podzemne kanale koji su teško vidljivi jer  ih je tijekom vremena zatrpao pijesak.

Ova nalazišta, kažu stručnjaci, promijenit će način na koji smo dosad objašnjavali povijest trgovine Istoka sa Zapadom ti neće ih se moći istraživati klasičnim metodama jer je to preopasno i zato će State Department uložiti dva milijuna dolara kako bi omogućio korištenje modernih i naprednih tehnologija za ovo istraživanje. Odmorište koje su špijunski sateliti otkrili je iz 17. stoljeća i tada se na takav prostor moglo smjestiti stotine ljudi sa svojom stokom.

VIDEO Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa:

Siniša Jurković SINIŠA JURKOVIĆ Tko je novi zapovjednik kopnene vojske? Priključio se vojsci 1991., školovan u SAD-u Ruski ribar Roman Fedortsov objavio galeriju svojih čudovišnih ulova misteriozan svijet Prizori iz noćne more: Ruski ribar otkrio kolekciju 'čudovišta iz dubina' KONTROVERZNI REZULTATI Hrvati imaju gore predrasude prema onima koji slušaju turbofolk, nego prema metalcima
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • zdravko.dren:

    podzemni kanali su zatrpani pa se ne vide ?? Pa valjda se podzemni kanali tako nazivaju jer su pod zemljom samim tim su nevidljivi s površine !?! Kako bi podzemni kanal nad zemljom izgledao da bude vidljiv ?

  • Maxim007:

    Putovi svile? Možda, sada putovi smrti i heroina

  • @ploto@:

    Špijunski sateliti istražuju rudno bogtstvo Afganistana,koje njihove korporacije namjeravaju otuđiti pa usput pronađu i nešto drugo.