Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Zahvaljujući špijunskim satelitima otkriveno je davno nestalo carstvo

Špijunski sateliti otkrili su tragove odmorišta kojim su se koristili putnici na cesti svile, a snimke čak pokazuju i podzemne kanale koji su teško vidljivi jer  ih je tijekom vremena zatrpao pijesak.
26. prosinca 2017. u 10:29 4 komentara 27847 prikaza
Foto: YouTube screenshoot
Pogledajte galeriju 1/4

Satelitske snimke i snimke dronova koje su nastajale i bile su skupljane desetljećima dovele su do novog arheološkog otkrića o nestalom carstvu u pustinjskim dijelovima Afganistana. 

'blagotvoran utjecaj' Googleova biotehnološka kompanija otkrila u čemu leži tajna dugog života

Špijunski sateliti otkrili su tragove odmorišta kojim su se koristili putnici na cesti svile, a snimke čak pokazuju i podzemne kanale koji su teško vidljivi jer  ih je tijekom vremena zatrpao pijesak.

[video: 23260 / ]

Ova nalazišta, kažu stručnjaci, promijenit će način na koji smo dosad objašnjavali povijest trgovine Istoka sa Zapadom ti neće ih se moći istraživati klasičnim metodama jer je to preopasno i zato će State Department uložiti dva milijuna dolara kako bi omogućio korištenje modernih i naprednih tehnologija za ovo istraživanje. Odmorište koje su špijunski sateliti otkrili je iz 17. stoljeća i tada se na takav prostor moglo smjestiti stotine ljudi sa svojom stokom.

VIDEO Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa:

[video: 22524 / Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa] Siniša Jurković SINIŠA JURKOVIĆ Tko je novi zapovjednik kopnene vojske? Priključio se vojsci 1991., školovan u SAD-u Ruski ribar Roman Fedortsov objavio galeriju svojih čudovišnih ulova misteriozan svijet Prizori iz noćne more: Ruski ribar otkrio kolekciju 'čudovišta iz dubina' KONTROVERZNI REZULTATI Hrvati imaju gore predrasude prema onima koji slušaju turbofolk, nego prema metalcima
Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas

  • zdravko.dren:

    podzemni kanali su zatrpani pa se ne vide ?? Pa valjda se podzemni kanali tako nazivaju jer su pod zemljom samim tim su nevidljivi s površine !?! Kako bi podzemni kanal nad zemljom izgledao da bude vidljiv ?

  • Maxim007:

    Putovi svile? Možda, sada putovi smrti i heroina

  • @ploto@:

    Špijunski sateliti istražuju rudno bogtstvo Afganistana,koje njihove korporacije namjeravaju otuđiti pa usput pronađu i nešto drugo.