Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaboravio praznik

Zaboravio na Dan neovisnosti? Josipovićeva zgrada bez zastave

zastava (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/4
Autori: mš/VLM, ml/Pixsell
08.10.2010.
u 22:00

Zastavu na premijerkinoj zgradi skrivala je gusta krošnja, ali trobojnice na Horvatovcu, gdje živi Luka Bebić, uopće nema

Od tri najviša dužnosnika u Hrvatskoj: premijerke Jadranke Kosor, predsjednika RH Ive Josipovića i predsjednika Sabora Luke Bebića, na Dan neovisnosti se jedino na premijerkinoj zgradi na zagrebačkim Ravnicama vijorila trobojnica. Naš fotoreporter slikao je Ivu Josipovića nešto prije 14 sati kako uživa ispijajući kavu u Tkalčićevoj ulici, a nešto kasnije slikao je i predsjednikov stan u Palmotićevoj ulici. No, na broju 26 državni simbol nije našao.

Nakon toga krenuli smo ispitati jesu li se za nacionalni praznik pripremili J. Kosor i Bebić. Iako se isprva činilo da zastave u Šeferovoj ulici 4 na Ravnicama nema, našli smo je skrivenu iza krošanja. S pročelja susjednih triju zgrada u bloku, također u razini petog kata, vijorile su se trobojnice.

No, na malo kojoj zgradi u tom kvartu bila je izvješena zastava. To nisu učinili čak ni u Domu zdravlja koji se nalazi točno prekoputa stana J. Kosor. Zahrđali stalak bio je prazan.

Na Horvatovcu, gdje u ulici Ružičnjak na broju 19 živi Luka Bebić, također nije bilo nacionalnog simbola. Pokušali smo pozvoniti predstavniku stanara, no osiguranje nam je ljubazno zabranilo ulaz tako da nismo imali prilike doznati zašto nema zastave. Ni s pročelja okolnih zgrada nije se vijorila trobojnica.

Ključne riječi

Komentara 158

DO
DoktorAmer
02:16 09.10.2010.

Vijest presudna za svijet

DA
darko9
08:59 09.10.2010.

kod njega vrijedi ili zvezsda ili ništa

OB
-obrisani-
01:06 09.10.2010.

kamocemo je organizirao pozare oko zadra

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije