Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zaboravio na Dan neovisnosti? Josipovićeva zgrada bez zastave

Zastavu na premijerkinoj zgradi skrivala je gusta krošnja, ali trobojnice na Horvatovcu, gdje živi Luka Bebić, uopće nema
08. listopada 2010. u 22:00 158 komentara 3 prikaza
zastava (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Od tri najviša dužnosnika u Hrvatskoj: premijerke Jadranke Kosor, predsjednika RH Ive Josipovića i predsjednika Sabora Luke Bebića, na Dan neovisnosti se jedino na premijerkinoj zgradi na zagrebačkim Ravnicama vijorila trobojnica. Naš fotoreporter slikao je Ivu Josipovića nešto prije 14 sati kako uživa ispijajući kavu u Tkalčićevoj ulici, a nešto kasnije slikao je i predsjednikov stan u Palmotićevoj ulici. No, na broju 26 državni simbol nije našao.

Nakon toga krenuli smo ispitati jesu li se za nacionalni praznik pripremili J. Kosor i Bebić. Iako se isprva činilo da zastave u Šeferovoj ulici 4 na Ravnicama nema, našli smo je skrivenu iza krošanja. S pročelja susjednih triju zgrada u bloku, također u razini petog kata, vijorile su se trobojnice.

No, na malo kojoj zgradi u tom kvartu bila je izvješena zastava. To nisu učinili čak ni u Domu zdravlja koji se nalazi točno prekoputa stana J. Kosor. Zahrđali stalak bio je prazan.

Na Horvatovcu, gdje u ulici Ružičnjak na broju 19 živi Luka Bebić, također nije bilo nacionalnog simbola. Pokušali smo pozvoniti predstavniku stanara, no osiguranje nam je ljubazno zabranilo ulaz tako da nismo imali prilike doznati zašto nema zastave. Ni s pročelja okolnih zgrada nije se vijorila trobojnica.