Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema kaznenog djela

Za župnika kažu da je čudan, ali u njega još nisu posumnjali

\'policija1_Pixsell_Crn_09031\'
Arhivska fotografija
27.04.2011.
u 19:13

Državno odvjetništvo ne nalazi elemenata kaznenog djela i slučaj je dostavljen kao operativna spoznaja dok se ne javi oštećeni.

Svećenik iz sela B. u Vukovarsko-srijemskoj županiji, o kojemu mediji ovih dana pišu kao o pedofilu, neće biti kazneno gonjen. Naime, prema riječima Luke Barunčića, glasnogovornika PU, Državno odvjetništvo ne nalazi elemente kaznenog djela te je slučaj dostavljen kao operativna spoznaja.

– Dok ne budemo imali prijavljen slučaj ili dok se ne javi neki oštećeni, nema postupanja – rekao je Barunčić. Županijski državni odvjetnik Božidar Piljić samo nam je kratko rekao da prema zakonu ne može govoriti o slučajevima koji su u upisniku.

Nejasno je zašto policija i Odvjetništvo nisu diskretno proveli istragu te provjerili sadržaj svećenikova laptopa i stolnog računala, ali i njegove sobe u župnoj kući u kojoj bi, prema nekim tvrdnjama, trebao biti kovčeg s različitim seksualnim pomagalima.

Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije novih komentara o slučaju svećenika iz sela B. nije imao. Istodobno, većina mještana sela B. još ne sumnja u nedužnost svećenika koji je njihovoj djeci predavao vjeronauk i pritom ih navodno gledao s požudom. Za svoga svećenika kažu da je čudan, ali i da nikad nisu posumnjali u njegove nečasne namjere.

Međutim, kažu i da se u župni stan rijetko kad može ući, da je svećenik najčešće izvan sela i da ga je teško naći. Prisjećaju se i vreloga ljetnog dana od prošle godine kada su ga vidjeli u bijelim hlačama ispod kojih su se nazirale tange.

Ključne riječi

Komentara 48

OB
-obrisani-
08:12 28.04.2011.

bog ti pomogel ?

DU
Deleted user
17:36 28.04.2011.

Eto Večernji bi svom silom da ga uhite, ali ne ide. Pa, kvragu, zar odvjetništvo i sud ne čitaju novine?

Avatar Panon VU
Panon VU
22:26 27.04.2011.

Pozdrav, lijo (oprostite ostali)! Hozntregeru još plaćam (doživotno valjda, tako je zamišljeno), no hozntreger konačno ima prvu nepravomoćnu (uskočku) presudu na šest mjeseci i vraćanje državi otetih 180 tisuća plus kamate, a nadam se da mu to nije i posljednja ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije