Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luksuz na obali

Za Todorićevu Vilu Castello stiglo 6 ponuda, ni jedna nije iz Hrvatske

Medveja: Todorićev ljetnikovac Villa Castello na prodaju
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/9
22.09.2017.
u 14:20

Izvanredna uprava Agrokora pokrenula je sredinom kolovoza postupak prodaje Ville Castello u Medveji u općini Lovran, po cijeni od 7 milijuna eura bez PDV-a

Po isteku roka za pregled nekretnine Vila Castello, u vlasništvu koncerna Agrokor, stiglo je šest ponuda potencijalnih kupaca, od kojih ni jedan nije iz Hrvatske, odgovorili su iz Agrokora na upit Hine.

"S jučerašnjim danom istekao je rok za pregled nekretnine Vila Castello. Imamo šest ponuda potencijalnih kupaca, od kojih ni jedan nije iz Hrvatske", kazali su iz Agrokora.

Čekaju se obvezujuće ponude

Kako se dalje navodi u odgovoru, s današnjim danom započeo je rok za predaju obvezujućih ponuda, a svaka od njih mora biti praćena garancijom za ozbiljnost prodaje.  "Obvezujuću ponudu moguće je predati najkasnije do 16. listopada 2017. godine službenom agentu za posredovanje u prodaji ove nekretnine, agenciji Croatia Sotheby's International Realty", navode iz Agrokora.

Medveja: Todorićev ljetnikovac Villa Castello na prodaju
1/29

Izvanredna uprava Agrokora pokrenula je sredinom kolovoza postupak prodaje Ville Castello u Medveji u općini Lovran, po cijeni od 7 milijuna eura bez PDV-a, procijenivši da ta nekretnina nije neophodna za poslovanje koncerna.  Villa Castello nalazi se u blizini plaže u Medveji, na posjedu ukupne površine 10.062 četvorna metra. Stambene je površine u dva objekta 969 četvornih metara, od čega u glavnoj zgradi dvorca 851. Uz glavnu zgradu je depandansa, odnosno pomoćni objekt za goste ili osoblje, s dva apartmana i zajedničkim dnevnim boravkom.

Glavna zgrada sagrađena je nad stijenama uz more 1916. godine u arhitektonskom stilu neoklasicizma. Sastoji se od suterena, u kojem su servisne prostorije, poput sušionice i praonice rublja, prizemlja s trima salonima i kuhinjom, na prvom katu su četiri spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama, dok je na drugom katu apartman sa spavaćom sobom, dnevnim boravkom i kupaonicom. Najviši kat zgrade je toranj, odnosno vidikovac.

Pomorsko dobro dodijeljeno u koncesiju Agrokoru

Oko zgrada su natkrivene terase s roštiljima, a podno objekata sagrađeno je pristanište za plovila s betoniranom plažom, do kojih se stiže stepeništem. Sav okoliš pomno je hortikulturno uređen, s popločanim stazama preko travnjaka te pošljunčanom šetnicom iznad stijena na obali. Na livadi iznad objekata bio je improvizirani helidrom. Villa Castello prodaje se kao cjelina, zajedno s klasicističkim namještajem i umjetničkim slikama.

Pomorsko dobro uz Villu Castelo 2008. godine odlukom Poglavarstva Primorsko-goranske županije dodijeljeno je u koncesiju Agrokoru kao vlasniku kompleksa za godišnji iznos od 560.000 kuna te je ulaz bio onemogućen zidovima i metalnim šiljcima na granici kompleksa.

Izvanredna uprava Agrokora zadržava pravo da ne sklopi kupoprodajni ugovor nakon završetka prikupljanja i analize ponuda.

Komentara 12

MA
Majur
15:08 22.09.2017.

A gdje je Todorić sad?!A vrli novinari,jel smijete to istraživati?!....ma ne,radije ćemo o maminji Dinamu huliganima Torcidi Hajduku,Severini Nives Celzijus,odnosno o bitnim temama.

DH
dalibor.hren
14:37 22.09.2017.

Zbog čega Todorićeva soba u Remetincu zjapi prazna?

TO
tolitol
15:49 22.09.2017.

Najsmješnije mi rogoborenje onih koji se protive prodaji "hrvatskog" kao da je netko od njih dosad imao pravo u toj vili ljetovati. Od novaca koji se dobiju prodajom namirit će se netko od nesretnih kreditora koji su agrokoru posudili novac. A vila ostaje u Hrvatskoj i nitko je neće od tamo u inozemstvo teleportirati. Kamo sreće da se i ostatak dugovima opterećenog koncerna tako može prodati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije