Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prezaduženi koncern

Prvi prijedlog nagodbe Agrokora s kreditorima početkom studenoga

Ante Ramljak
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/5
21.09.2017.
u 09:01

Za nekoliko tjedana očekuje se da će Agrokor javno objaviti konačni iznos tražbina svojih vjerovnika i konsolidirane poslovne rezultate za 2016. godine, radi čega je kao revizor angažiran PricewaterhouseCoopers.

Prvi prijedlog nagodbe prezaduženog Agrokora s kreditorima očekuje se u studenome, kazao je za Reuters izvor blizak procesu restrukturiranja u toj kompaniji.

"Očekujem da će prvi prijedlog konačne nagodbe biti spreman u studenome. Do tada bismo trebali imati i vjerovničko vijeće u stalnom sastavu te biti spremni razgovarati o nagodbi", kazao je taj izvor.

Za nekoliko tjedana očekuje se da će Agrokor objaviti konačni iznos tražbina svojih vjerovnika

Za nekoliko tjedana očekuje se da će Agrokor javno objaviti konačni iznos tražbina svojih vjerovnika i konsolidirane poslovne rezultate za 2016. godine, radi čega je kao revizor angažiran PricewaterhouseCoopers, podsjeća Reuters.

Prema zakonu kojim je u Agrokor uvedena izvanredna uprava, krizni menadžment trebao bi upravljati Agrokorom 15 mjeseci unutar kojih se očekuje postizanje nagodbe s kreditorima. Za savjetnika u procesu restrukturiranja odabrana je američka tvrtka AlixPartners.

"Vjerujem da će tih 15 mjeseci biti dovoljno vremena da se postigne konačna nagodba i dovrši proces restrukturiranja", kazao je izvor za Reuters. Analitičari očekuju da će restrukturiranje voditi prodaji Agrokorovih prehrambenih i maloprodajnih operacija, a vjeruju i da će kreditori morati otpisati dio svojih potraživanja.

Komentara 1

ZV
Zvolen3
21:10 21.09.2017.

Amigo sta ti je to trebalo? ! Propali ste skroz !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije