Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presuda u bih

Za stravično zlostavljanje Bettine očuhu samo dvije godine!

bettina siegner,suđenje,kalesija (1)
Anto Magzan/PIXSELL
22.01.2013.
u 20:25

Iako se u optužnici ispočetka tvrdilo da je Bettina zlostavljana od trenutka kad je stigla u Karavlahe, nakon njezinih iskaza smanjeno je trajanje torture sa sedam na četiri godine

Bettina Siegner pune je četiri godina bila ropkinja koju su u kući Slavojke i Milenka Marinkovića u gojčinskom zaseoku Karavlasi nedaleko od Kalesije u Bosni i Hercegovini izgladnjivali – pa je hranu krala psima i svinjama – i tukli, tko je čime stigao.

Epilog je to danas okončanog sudskog postupka protiv Marinkovića u kojem je Milenko, jer je priznao krivnju, nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora. Pušten je iz pritvora u kojem je bio od lanjskog svibnja. Njegova nevjenčana supruga Slavojka ostala je iza rešetaka i njoj će se, u razdvojenom postupku, ponovno suditi. Ona, naime, i dalje ostaje pri svome i ne smatra da je išta loše učinila danas 19-godišnjoj djevojci koja je pod krov Marinkovića došla u dobi od 12 godina.

U ovaj kraj svijeta Bettinu je iz Njemačke dovela mati Christine Siegner koja se udala za Milenka Marinkovića da bi ovaj dobio “njemačke papire”. Iako se u optužnici ispočetka tvrdilo da je Bettina zlostavljana od trenutka kad je stigla u Karavlahe, nakon njezinih iskaza smanjeno je trajanje torture sa sedam na četiri godine. Nakon što je Christine Signer, koja tvrdi da njezina kći laže, ispitana na sudu u Kalesiji, deportirana je u Njemačku, gdje je i pritvorena jer se protiv nje vodi istraga zbog zlostavljanja Bettine. Otkako je lanjskog svibnja izbavljena iz kuće Marinkovića, Bettina se nalazi u sigurnoj kući, ali želi se vratiti u Njemačku. Navodno su liječnici utvrdili da je za boravka u sigurnoj kući postala ovisna o cigaretama i – kolačima.

Faruk Balijagić, odvjetnik Milenka Marinkovića, kaže da će se žaliti na izrečenu presudu. Žalbu najavljuje i Admir Arnautović, glasnogovornik tužiteljstva tuzlanskog kantona.

>>'Ozloglašeni' par tvrdi: Otmica Njemice Bettine je montirana!

Komentara 7

CA
callahan87
21:30 22.01.2013.

S obzirom na to što sam čitao o tome kakvim su je sve mukama i gadostima izlagali tijeom svih tih godina, svaka kazna im je premala...a 2 godine su poslije toga svega za tog monstruma kao nagrada!

BA
baniček
21:11 22.01.2013.

:(((

K1
k1milica
20:45 22.01.2013.

opet (slucajni) bolesnici koji pripadaju (slucajno) istom kultujer su (slucajno) nisko rangirani dobit ce neke prekrsajne mjere zbog neopreznosti....druge(slucajnosti) imate i u vecernjem u svezi (slucajnog) zlostavljanja djece... oprostite zbog ponavljanja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije