Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potrebna pomoć

Za legalizaciju treba dodatna radna snaga, traže se honorarni suradnici

anita mrak taritaš
Borna Filić/PIXSELL
24.07.2013.
u 16:01

Ministrica Mrak Taritaš najavila je da će u proračunu za iduću godinu biti definirana posebna proračunska stavka koja će se odnositi samo na legalizaciju, kako bi se točno pratio ulaz i izlaz financija za procese legalizacije

U Primorsko goranskoj županiji zaprimljeno je 42 tisuća zahtjeva za legalizaciju objekata, a u Gradu Rijeci 8500 , mnogo manje nego u drugim hrvatskim gradovima. I dok je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na današnjem sastanku s ministricom graditeljstva Ankom Mrak Taritaš istakao da je zahtjeve moguće riješiti do kraja 2015. godine, ali da pritom niti u jednom trenutku ne smije biti zapostavljen redovan posao mjerodavnog ureda, župan Zlatko Komadina ocijenio je da je rješavanje zahtjeva za legalizaciju nemoguće u zacrtanom roku od dvije godine - bez pojačanja županijskog ureda koji u redovnom postupku ima još 10 tisuća predmeta, a oni ne smiju biti stavljeni na stranu. Komadina je pozvao studente, vježbenike, umirovljenike potrebnih građevinskih i srodnih struka da se jave kako bi honorarno ili na određeno vrijeme radili na poslovima legalizacije. Komadina je upozorio i na problem raspodjele novca između države, gradova i općina i županije rekavši da je 20 posto sredstava koja su predviđena za urede koji odrađuju ovako ogroman posao premalo.

Ministrica Mrak Taritaš najavila je da će u proračunu za iduću godinu biti definirana posebna proračunska stavka koja će se odnositi samo na legalizaciju, kako bi se točno pratio ulaz i izlaz financija za procese legalizacije te je istakla da će od strane Ministarstva svi županijski uredi imati stalnu pomoć, i stručnu i financijsku ako zatreba, u rješavanju procesa legalizacije koji , istakla je ministrica, mora biti gotov u roku dvije godine.

>>Mrak Taritaš: 50 posto novca od legalizacije ide državi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije