Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prisjetili se suboraca

Za 25 godina ruku je na sebe diglo čak 3.000 branitelja

vijenac, svijeće
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
30.09.2016.
u 17:11

U crkvi župe Gospe brze pomoći služena je sveta misa, a roditelji, članovi obitelji i suborci zapalili su svijeće u znak sjećanja na najmilije.

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Brodsko-posavske županije danas (petak) je u Slavonskom Brodu organizirala program sjećanja na branitelje koji su počinili samoubojstvo. Na gradskom groblju i kod spomenika braniteljima položeni su vijenci, u crkvi župe Gospe brze pomoći služena je sveta misa, a roditelji, članovi obitelji i suborci zapalili su svijeće u znak sjećanja na najmilije.

Od početka Domovinskog rata do danas život si je oduzelo gotovo 3.000 hrvatskih branitelja. - Trebalo bi hitno nešto poduzeti na planu pomoći oboljelim braniteljima. U suprotnom, bojim se kako će se poražavajući trend samoubojstava nastaviti, jer zbog njihove bolesti pate i njihove obitelji i djeca – rekao je Pero Jerković, predsjednik udruge.

>> Medved: Probleme branitelja treba rješavati sustavno i partnerski, a ne parcijalno

Komentara 20

RO
rotšild
20:23 30.09.2016.

Hrvatski branitelji su stvorili Hrvatsku državu a njih nema niti u jednoj državnoj instituciji .Nema ih u politici, nema ih u tajnim službama. u policiji i vojsci su vrlo rijetki. Politički karakterni smrad je uništio sve za što smo see borili. Hrvatska više nije suverena država ni na moru ni ti na kopnu,niti na moru, ni u zraku. Kriminalci Europske Masonske Kaljuže nas ucijenjuju. Europska Masonska Kaljuža nas je zarobila pravnom paukovom mrežom. Ubijaju nas slobodnom trgovinom, slobodnim protokom ljudi, robe i kapitala, oduzeli su nam moneternu suverenost.Između srpskog fašiste, Europske Masonske Kaljuže i hrvatske političke karakterne nakaze nema nikakve razlike.

CI
cinbenik
08:03 01.10.2016.

Ako se dodaju i HVO branitelji ima ih sigurno vise......Razlosi su sigurno u stranki opasnih namjera,koja nista nije uradila sto je obecala,a poslije je proizvela najmanje za duplo vise branitelja,podijelila povlastice podobnim ,stranki opasnih namjera....Posto je sva HDZe vlada bila 90ih iz HDZe regije puno je pogodovala svojim....Tako su napravili ogromne razlike izmedju branitelja i podjele...Vecina stradalih je zbog nedobijanja HDZe povlastica,koje oni u stvari nisu ni trazili,ali kada su vidjeli tko i koliko je dobio,pod pritiskom obitelji i ogromnih razlika donijeli su takvu odluku.

CI
cinbenik
08:09 01.10.2016.

Napravljene su ogromne razlike i u ratnim ciljevima,tako da mnogima nije jasno za sta se ustvari ratovalo..Hrvati su bili 100% za samostalnost i bivsi komunisti su nas poveli u osamostaljenje....Uvidjevsi priliku crkva nam je istalirala emigrantsko nazadnu vladu svu iz Hercegovine uokvirenu u HDZe...Nestrucno i iz mrznje prema svemu SRH,odmah su poceli sa podjelama i osvetama,i istaliranjem zabranjenog grba,pokazali da zele NDHa Hrvatsku...Kao da su isli na ruku pocetnicenim Srbima,i skroz nam smanjili utjecaj u svijetu i kod prijatelja.Racan je napustio sabor i nazvao ih strankom opasnih namjera...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije