Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI POLICAJAC

'Vukodlak' postao najmasovniji ruski serijski ubojica nakon što je priznao nove gnjusne zločine

mihail pokov
screenshot/youtube
11.01.2017.
u 14:45

Policija je već optužila Popkova za 47 ubojstava, a za ostalih 12 istraga još nije završena.

Bivši ruski policajac Mihail Popkov trenutno izdržava doživotnu kaznu zatvora zbog ubojstva 22 žene, no strahuje se da bi brojka ubijenih mogla biti puno veća.

Ruski istražni odbor (RIC) tvrdi da im je Popkov priznao ubojstva još 59 žena. Ove zločine počinio je od 1994. do 2000. godine, a žrtve su imale između 17 i 38 godina. Nakon što ih je silovao, Popkov ih je ubijao sjekirama, noževima i odvijačima, piše Sky News.

Ako su njegove tvrde točne, ukupni broj žrtava bio bi 81 što bi ga činilo najgorim serijskim ubojicom u Rusiji. Popkov bi imao više žrtava nego Andrej Čikatilo koji je odgovoran za ubojstvo 53 osobe. Samo četiri žrtve manje imao je Aleksandar Pičuškin.

- Da budemo jasni, Popkov je priznao novih 59 ubojstava. Tu nisu ubrojane 22 žrtve za koje je već osuđen. Ti su slučajevi već zatvoreni - kazala je Karina Golovačeva, glasnogovornica RIC-a.

Policija je već optužila Popkova za 47 ubojstava, a za ostalih 12 istraga još nije završena.

Popkov je ubojstva počinio dok je bio policajac i upravo je tu uniformu koristio kako bi zadobio povjerenje žrtava. On je pijanim djevojkama i ženama nudio prijevoz nakon povratka iz noćnog izlaska te ih je odvozio u zabačena mjesta gdje ih je silovao i ubio. Leševe je ostavljao u šumama, a ruski mediji dali su mu nadimak 'Vukodlak'.

Njegova zvjerstva otkrivena su tek nakon što je policija nakon toliko godina odlučila krivce potražiti u svojim redovima te su policajci bili podvrgnuti DNK testovima. Uhićen je 2012. godine, a policije je navodno rekao da je htio ulice 'očistiti od prostitutki'.

>> Brazilski serijski ubojica priznao 39 ubojstava, najmlađa žrtva imala 14 godina

Komentara 3

Avatar LiTsung
LiTsung
15:56 11.01.2017.

Simpatičan mladić

CE
centirion
16:14 11.01.2017.

Kakva je to nesposobna policija koja ga je uspila locirati tek nakon 59 ubijenih osoba ?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije