Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Damir Jelić:

Vrijeme je da država realizira projekt zaštite Karlovca od poplava

poplave, karlovac
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
12.02.2014.
u 20:45

– Lijepo je od premijera što je posjetio ove krajeve i uvjerio se u stanje na terenu, ali ti su posjeti više izletničkog karaktera – kaže gradonačelnik Karlovca.

Karlovački gradonačelnik Damir Jelić obišao je tijekom dana Mekušje, Koritinju, Šišljavić i ostala karlovačka naselja koja su najugroženija od nabujalih rijeka.

– Lijepo je od premijera što je posjetio ove krajeve i uvjerio se u stanje na terenu, ali ti su posjeti više izletničkog karaktera. Svake četiri godine samo se mijenjaju gosti koji dolaze. Krajnje je vrijeme da država zajedno s lokalnom razinom, na čelu s Hrvatskim vodama realizira projekt zaštite Karlovca od poplava koji je težak 350 milijuna kuna. Gradnja nasipa Kupa – Korana riješit će samo 10 posto naših problema. treba realizirati čitav projekt. Mještanima Koritinje, Šišljavića te okolnih naselja je najteže. Njima se može pomoći podizanjem ceste D36, o čemu s Hrvatskim vodama pregovaramo već duže vrijeme – rekao je Jelić.

Lokalni SDP pozvao je Jelića da zatraži proglašenje elementarne nepogode za područje Karlovca, na što je on odgovorio da je to opcija i da je na terenu kako bi obišao kritična mjesta i donio procjenu, za razliku od njih.

Na području karlovačke županije načelnik općine Vojnić danas je od župana zatražio proglašenje elementarne nepogode jer je nabujala rječica Radonja prvi put odsjekla mjesto od ostatka županije i uništila kilometre lokalnih putova i jedan most u središtu mjesta.

>>Karlovčani Milanoviću: Lako je doći iz Zagreba i prošetati se, nama treba prava pomoć

>>Gradonačelnik Karlovca: Lijepo od premijera što je posjetio ove krajeve, ali...

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL

Komentara 1

Avatar deziderij
deziderij
07:52 13.02.2014.

Opet gaf nenarodnog premijera slučajne države HR. Usporedio je poplave u Engleskoj kakvih nije bilo u zadnjih 250 godina s poplavama koje su kod nas svake godine "normalna" pojava. Hrvatske vode pumpamo svake godine s pozamašnim iznosima ali ti novci završe u nekim proračunskim rupama a od nasipa i drugih zaštita od poplava ne bude ništa pa se onda političari čude i upiru prstom u, eto viša sila, teško je protiv prirode i bla, bla i slične nebuloze. Do kada tako ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije