Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritika na obilasku

Karlovčani Milanoviću: Lako je doći iz Zagreba i prošetati se, nama treba prava pomoć

Milanović poplave Karlovac
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/5
12.02.2014.
u 15:21

Nama treba pomoć, ali još je važnije da se sve ovo spriječi. Voda nam je ušla u kuću još jučer, sami radimo zečje nasipe, uz pomoć susjeda i djece, nemamo druge – kazala je mještanka karlovačkog Donjeg Mekušja premijeru koji je obavijestio da Hrvatske vode imaju projekt izgradnje nasipa koji će ubuduće spasiti Karlovac od poplava

Dolazak predsjednika hrvatske Vlade Zorana Milanovića u poplavama pogođen Karlovac nije se svidio svim stanovnicima, koji se od jučer bore s vodenom stihijom.

Lako je doći iz Zagreba, prošetati se i vidjeti da je situacija loša i da plivamo. Nama treba pomoć, ali još je važnije da se sve ovo spriječi. Voda nam je ušla u kuću još jučer, sami radimo zečje nasipe, uz pomoć susjeda i djece, nemamo druge. Apeliram da se završi nasip koji će nas u Donjem Mekušju spasiti od izlijevanja Kupe – kazala je mještanka toga karlovačkog naselja.

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL

To je jedno od desetak naselja na tom području gdje je zbog podizanja razina karlovačkih rijeka poplava. Milanović je, podsjetimo, rekao da nisu ovdje "došli manekenima, nego ljudima sa stvarnim problemima."

– Ljudima je voda u kućama. Protiv prirode se ne može, ali mi kao Vlada i Hrvatske vode ne zanemarujemo probleme, postoje projekti i rješenja. Planiramo ove godine završiti nasip koji će dio Karlovca ubuduće spašavati od ovakvih poplava. Hrvatske vode imaju projekt težak 350 milijuna kuna koji bi dugoročno u deset godina trebao spašavati grad – poručio je premijer.

>>'Naše kuće su kao otoci okruženi morem, ali nije baš tako lijepo'

Komentara 21

HR
hrza
17:20 12.02.2014.

Za koj k. svi plaćamo Hrvatske vode ???????????

Avatar lojzek1
lojzek1
17:25 12.02.2014.

Karlovčani. Pogledajte fotografiju cipela u kojima je predsjednik partije došao ( portal Radio Mrežnica- za one koji neće gledati obuven je u mokasinke koje su boje sakoa kojeg nosi). Taj se ruga narodu na svakom koraku. Hrvati, ne vjerujte komunistima ma koliko reformirani bili.

Avatar noemy-no
noemy-no
16:03 12.02.2014.

Pa sta sada hoce, da im Premijer daje novce iz drzavnog budzeta hrvatskih gradjana? Ovi jos misle da su u Jugoslaviji, da im drzava dijeli napojnice. Nema vise toga. Drzava nema svojih para da vam dijeli, shvatite to. Sve sto drzava ima, to su pare gradjana, a ne drzavne. Kad pravite kucetine, pravite ih po zakonu, i osigurajte, placajte osiguranja, tako da vam osiguranje plati stetu. Na zapadu svaka kuca ima osiguranje, drzava nikog ne financira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije