Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMILJANA SRNEC

Vrhovni sud raspravljao o žalbi u slučaju škrinja: Iz zatvora slušala svog branitelja i brisala suze

Varaždin: Nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec zbog ubojstva sestre
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
28.01.2021.
u 21:19

Smiljana Srnec nepravomoćno je osuđena na 15 godina zatvora

Povremeno brišući suze, Smiljana Srnec, nepravomoćno osuđena na 15 godina zatvora je preko videolinka iz zatvora u Varaždinu pažljivo slušala kako njezin odvjetnik Krešimir Golubić na Vrhovnom sudu obrazlaže žalbu napisanu na 82 stranice.

Riječ je o slučaju koji je u javnosti poznat kao slučaj škrinja, jer je Smiljana Srnec nepravomoćno osuđena na maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora zbog optužbi da je još 2000. ubila svoju sestru Jasminu Dominić. Nakon toga je njezino tijelo sakrila u škrinju, a u toj škrinji tijelo je nađeno u veljači 2019.

No dok je vijeće Županijskog suda u Varaždinu smatralo da je nedvojbeno utvrđeno da je upravo Smiljana Srnec ubila svoju sestru, njezin odvjetnik ne smatra tako. Po njemu, tijekom prvostupanjskog postupka napravljene su bitne povrede kaznenog postupka te je nepotpuno utvrđeno činjenično stanje. Stoga Golubić, kojem je u jednom trenutku tijekom obrazlaganja žalbe i pozlilo, smatra, da Vrhovni sud nepravomoćnu presudu treba ukinuti te slučaj vratiti na ponovljeno suđenje.

– Ne može se bez sumnje utvrditi tko je počinio ubojstvo. Neki svjedoci tijekom postupka lagali su i policiji i sudu, a istraga je od početka vođena tako da se nije propitivalo ništa što se trebalo propitivati. Tako nije ustanovljeno gdje je bio lociran mobitel žrtve, nije se razgovaralo s ljudima koje je ona imala u svom telefonskom imeniku, a nije utvrđeno ni kome pripada muški DNK koji je nađen na čarapi omotanoj oko vrata žrtve. A to je dosta bitno, pogotovo ako se tvrdi da su u toj kući živjele dvije žene, od kojih jedna ima takvih zdravstvenih problema da sigurno nije mogla pomicati škrinju – kazao je Golubić.

On smatra da su zbog svega povrijeđena prava njegove klijentice na obranu. Sama Smiljana Srnec na koncu nije imala ništa dodati onome što je rekao njezin branitelj, već je tek kratko kazala:

– Slažem se sa svim što je moj branitelj kazao.

Odgovarajući nakon javne sjednice na pitanja novinara, Golubić je kazao da Smiljani Srnec tijekom boravka u istražnom zatvoru najteže pada što ne može vidjeti svoju obitelj osim preko videolinka.

Inače, Vrhovni će sud svoju odluku priopćiti vjerojatno za mjesec do dva dana, a presudu mogu ukinuti ili potvrditi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije