Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA KOD ARENE ZAGREB

Vozač kamiona poginuo u sudaru s tri automobila

18.11.2008.
u 09:28

U stravičnom sudaru četiriju vozila na Jadranskoj aveniji nedaleko gradilišta dvorane Arena Zagreb danas je poginuo 49-godišnji vozač kamiona, a dvije osobe teško su ozlijeđene.

Do nesreće je došlo u 8.50 sati kada je vozač opela astre (49) udario u stražnji dio kamiona mercedes osječkih registracija koji se kao i osobni automobil kretao prema jugozapadu u smjeru Lučkog. Zbog siline udarca vozač kamiona izgubio je kontrolu nad vozilom i skrenuo ulijevo prema suprotnom voznom traku.

Prešavši preko kratkog travnatog rubnika koji dijeli sjeverni kolnik od južnoga, naletio je na peugeot 307 koji je vozio u suprotnom smjeru, prema gradu, nakon čega se osobni automobil od siline udarca okrenuo na krov, a kamion se zabio u zaštitnu ogradu sa strane ceste.

No, zbog jačine udarca u zaštitnu ogradu i prometni znak kamion se ponovno odbio na cestu, i završio u srednjem traku južnog kolnika u smjeru Zagreba. Tu nažalost nije bio kraj njegova nesretna puta, već je na njega naletio 43-godišnjak koji je vozio citroën berlingo, a oba automobila odbačena su ponovno u zaštitnu ogradu sa strane ceste.

Automobili i kamion nakon nesreće bili su oštećeni do te mjere da su za vađenje 34-godišnje vozačice iz peugeota u pomoć pristigli vatrogasci koji su morali rezati lim automobila. Vozačica je prevezena u KB Sestre milosrdnice gdje je ustanovljeno da je zadobila teške ozljede, no izvan je životne opasnosti, jednako kao i vozač citroëna, koji je zbrinut u KB Dubrava.

Vozač kamiona prebačen je u Kliniku za traumatologiju te je nakon dva sata borbe za život podlegao ozljedama. Zbog očevida i hrpe lima ostataka automobila cesta je za promet od čvora Lučko do Zagreba bila zatvorena do 13 sati.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije