Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve za zaradu

Vlasnik Pokupskog Cerje pristao na uvjet Grada Karlovca da u roku tri mjeseca izgradi sklonište, a ono će biti u Vukmaničkom Cerovcu

Utinja
Foto: Privatni album
1/3
16.09.2016.
u 21:18

U javnom natječaju stoji da se psi moraju zbrinjavati na području grada, ali najpovoljnija ponuda ne može se odbiti pa je Grad pronašao 'kompromis'

Mogućnost da napušteni psi iz Karlovca idu u sklonište Pokupsko Cerje već danima tema je razgovora među aktivistima za prava životinja, ali i među članovima gradske vlasti.

– Ne možemo dopustiti da Veterinarska stanica Pokupsko Cerje d.o.o., koja je izgubila koncesiju za sklonište u svojoj Velikoj Gorici, dobije koncesiju na dvije godine za vođenje skloništa za pse u Karlovcu. Riječ je o stanici koja ima, sudeći po brojnim novinskim napisima, brojne kaznene prijave za nebrigu i zlostavljanje pasa. Brojni zaštitari životinja rekli su mi da s vlasnikom te stanice nema razgovora oko udomljavanja, on ne dozvoljava da se psi uopće pogledaju. Dakle, odluka o davanju nove koncesije za sklonište za pse u Karlovcu ne smije doći na dnevni red Gradskog vijeća i to tražimo od Damira Mandića, predsjednika Vijeća – kazala je Marina Novaković Matanić, zamjenica predsjednika Gradskog vijeća iz SDP-a.

Damir Mandić, kaže, obećao je kako će iz gradskog odjela zaduženog za tu problematiku prikupiti sve podatke o natječaju te da će konačnu odluku o dnevnom redu donijeti zajedno na sjednici Predsjedništva u ponedjeljak.

– Vjerujem da će biti razumijevanja i da ćemo na Predsjedništvu dogovoriti da ta odluka ne ide na dnevni red Vijeća, da se poništi natječaj i da se provede javna rasprava u kojoj će zaštitari životinja i Grad jasno reći što želimo sa skloništem, gdje će ono ubuduće biti, kako će raditi – dodala je M. Novaković Matanić.

Nepojmljivo je i zaštitarima životinja da netko s kaznenom prijavom uopće daje ponude, no po uvjetima natječaja to nije zabranjeno. Ipak, u njemu je traženo da mjesto izvršenja bude administrativno područje grada Karlovca, što znači da bi psi morali biti u skloništu na karlovačkom području. Po tome Pokupsko Cerje ne bi dobilo posao, već karlovačka tvrtka CRPK koja je napravila sklonište za pse u Utinji, a sada se brine o napuštenim psima za što Grad plaća 650.000 kuna godišnje.

– Tu je pronađen kompromis. S obzirom na to da je stanica iz Pokupskog Cerja, u odnosu na još dva ponuđača, imali najjeftiniju ponudu koju Grad po zakonu o javnoj nabavi mora prihvatiti, Grad im je uvjetovao da u tri mjeseca napravi svoje sklonište. Na to je vlasnik Pokupskog Cerja pristao i ponudio ga napraviti u Vukmaničkom Cerovcu. Do tada bi pse vozio u Pokupsko Cerje. To moramo spriječiti – dodala je Marina Novaković Matanić.

<<na-natjecaj-za-brigu-o-napustenim-psima-javila-se-i-ambulanta-prijavljivana-zbog-zlostavljanja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije