Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SATIRIČNI TJEDNI PREGLED

Vladika Skejo i protojerej Penava iz Dicma poručili da sanjaju dan kad će okupiti sve hrvatske pravoslavce

storyeditor/2024-01-13/PXL_070418_20225197.jpg
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
14.01.2024.
u 10:41

Vladika Skejo i protojerej Ivan Penava poručili su iz Dicma da sanjaju dan kad će na jednom mjestu okupiti sve hrvatske pravoslavce i učlaniti ih u SPC

Subota
6. 1. 2024.

Pod geslom "rado Hrvat ide u pravoslavce" danas se u Dicmu dogodila povijest! Najbolji sinovi naše domovine okupiše se danas u junačkoj Cetinskoj krajini da pomognu Srbima i konačno riješe njihov manji religijski problem koji je usred vrtložića Drugog svjetskog rata zadnji pokušao riješiti naš dobri Poglavnik Antiša, osnovavši Hrvatsku pravoslavnu crkvu, tako što je u malom ličkom selu Jadovno nekoliko vladika i svećenika SPC-a trajno oslobodio dužnosti. Ljubitelji njegova lika i djela u Dicmu su pokušali isto, radeći sve da se pravoslavci u Hrvatskoj osjećaju što bolje. Vladika Skejo i protojerej Ivan Penava poručili su iz Dicma da sanjaju dan kad će na jednom mjestu okupiti sve hrvatske pravoslavce i učlaniti ih u SPC. Vladika Skejo obećao je za tu prigodu obnoviti pravoslavnu crkvu u Glini, okupiti ih sve i tamo riješiti sve njihove probleme.

Nedjelja
7. 1. 2024.

U vukovarskoj podružnici humanitarne skupine Bad Blue Boys danas se neće spavati. Na izvanrednoj sjednici koja je organizirana u povodu strašnog previda njihove Einsatz gruppe koja godinama nepogrešivo detektira antropometrijski specifične glave srpske mladeži i trenira na njima borbenu gotovost kolcima, lancima i bokserima, dogodio se strašan previd, pa su danas u zanosu osim dviju srpskih razbili i neke antropometrijski različite hrvatske glave. Kako se to dogodilo, utvrdit će arhijerej HPC-a Ivan Penava kada se vrati iz Dicma, ali već je sada jasno da će biti sankcija. Ovakvo što nikada se više ne smije dogoditi, poručio je Penava, na što mu je jedan od povratnika s grčke bojišnice rekao da su se momci malo zanijeli i da je ovo jedini ovakav incident nakon više desetaka sličnih u kojima su nepogrešivo mlatili isključivo Srbe u miru i spokoju te bez kazne i ometanja.

Ponedjeljak
8. 1. 2024.

Nešto se čudno događa u Njemačkoj. Policija je na barikadama, traktoristi na autoputovima, protestiraju zbog smanjenja subvencija za poljoprivredu. Poručuju da su gladni, a kada Nijemci odu u krizu i ogladne, to obično završi svjetskim ratom. Eksperte za upravljanje traktorima, posebno je iznenadila vještina njemačkih traktorista koji su vješto izbjegavali policijske zamke. Procurila je informacija da mnoge od tih grdosija zapravo voze iznajmljeni vozači Srbi, koji su u upravljanju traktorima najiskusniji.

Utorak
9. 1. 2024.

Nema straha ni za buduće huligane iz redova Torcide. To dokazuje snimka koja je oduševila hrvatsku javnost, a na njoj klinci u povodu proslave učlanjenja u u drugu Naš hajduk zborski izvode uspješnicu "Gazi purgere". Iako pljušte reakcije protiv takve edukacije mladih, čestitka im je stigla iz Zagreba, odakle im je zbor mladih Boysa uzvratio skladbom "Ubij, ubij, ubij tovara", poručivši im da ih s radošću čekaju na natjecanju navijačkih zborova koje će se uskoro organizirati na benzinskoj crpki u Desiniću.

Srijeda
10. 1. 2024.

Veličanstveno, ponizno, mirno i dostojanstveno bilo je danas u Banjoj Luci na proslavi godišnjice osnutka nama prijateljske Republike Srpske, koja je božjom providnošću svoj krvavi pir započela na današnji dan prije 31 godinu. Sve je prošlo kako treba. Mile Dodik bio je posebno nadahnut, rutinski je izvrijeđao svakoga koga je trebao, najavio je samoopredjeljenje do odcepljenja s tendencijom prisajedinjenja. Rekao je jedino da mu je posebno žao što na proslavi nije bilo našeg Zoke, koji se ispričao drugim obavezama. Naime, u predsjedničkim dvorima ugostio je vladiku HPC-a Marka Skeju, koji mu je sa Zokinim izaslanikom u Dicmu generalom Marijanom Marekovićem prepričavao kako teku pripreme za pokrst preostalih šizmatika iz SPC-a. Mladež HPC-a posebno je oduševila Zoku izvedbom HPC-ove himne "Uskliknimo svetiteljima Juri i Bobanu", a otpjevali su i pjesmu "Jure Boban Srbe voli i za njih se bogu moli".

Četvrtak
11. 1. 2024.

Istraga oko pogreške vukovarskih Boysa, koji su umjesto mlaćenja srpske djece što godinama rade nekažnjeno ovoga puta premlatili i nekoliko hrvatskih tinejdžera, dobit će i svoj sudski epliog. Cijeli dan traju privođenja, a to što su neki od njih nositelji spomenice Grčka 2023. više ne znači ništa. Možda će im to na sudu biti olakotna okolnost, možda će ih Zoka pomilovati, ali kazni će biti. U međuvremenu je u podružnici BBB-a u Vukovaru, u organizaciji udruge "Šime Đodan", organizirana posebna edukacija za naše dečke kako bi od sada mogli uočiti antropometrijske razlike između glava hrvatskih i srpskh tinejdžera, jer su, kako je Šime Đodan jednom rekao, srpske glave veće i šiljatije od arijevskih. Zar je to tako teško zapamtiti? Naši dečki su se u istrazi branili rekavši da je sve ovo posljedica umora od akcije u Grčkoj TE da će drugi put sve biti bez greške.

Petak
12.1.2024.

Izaslanstvo Zagreb Pridea posjetilo je danas predsjednika Zoku kako bi mu zahvalilo na provjetravanju ormara novog ministra gospodarstva Habijana, kojem je višegodišnje dvojbe na temu izlaska iz tog ormara razriješio Zoka, otvorio mu vrata i javno mu pomogao da se deklarira protiv svoje volje. Predsjednički ured zatrpan je molbama mnogih prikrivenih homoseksualaca iz javnog života i politike, ali i običnih ljudi, a svi traže humanitarca Zoku da pomogne i njima. Ministar Habijan iz teretane je Zoki poslao poruku zahvale rekavši da mu odsada, iako mu je politički protivnik, slobodno može okrenuti leđa bez straha da će mu se bilo što ružno dogoditi.

Ključne riječi

Komentara 9

VA
vadis1
13:54 14.01.2024.

Ustasluk je poguban najprije za nas Hrvate a onda i za ostale narode u okolini.

JO
JovanC
11:39 14.01.2024.

Ha ha ha ludilo od jugoslavenskog humora

Avatar Čobanka
Čobanka
12:24 14.01.2024.

aahahahaha..😂...hahahahaa 🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije