Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zatvoreni dio sjednice Vlade: Ovo su odluke i imenovanja

Nadzornom odboru društva HP – Hrvatska pošta d.d. Vlada predlaže imenovanje Josipa Udiljaka za člana Uprave društva, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine
21. veljače 2019. u 18:05 1 komentara 1561 prikaza
Ivana Maletić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Na zatvorenome dijelu današnje sjednice Vlada je dopunila Odluku o podmirenju troškova postupaka.

Ivana Maletić Kandidirana za Revizorski sud Ivana Maletić neće biti na listi HDZ-a za europske izbore

Usvojen je pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2019. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU.

Donesene su i kadrovske odluke. Nadzornom odboru društva HP – Hrvatska pošta d.d. Vlada predlaže imenovanje Josipa Udiljaka za člana Uprave društva, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine.

Zbog isteka mandata, Vlada je razriješila ravnatelja Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Šimu Jerčića, s danom 26. veljače 2019. Istodobno, Vlada je dala ovlaštenje državnom službeniku Šimi Jerčiću za obavljanje poslova ravnatelja Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, do imenovanja ravnatelja Ureda, temeljem provedenog postupka na temelju javnog natječaja, s danom 27. veljače 2019. godine, a najduže do šest mjeseci.

Marin Škibola o padu Zakona o ništetnosti na sudu EU MARIN ŠKIBOLA 'Riječ je o organiziranom pokušaju interesne skupine da sruši zakon koji pomaže građanima'

Uz prethodnu suglasnost Hrvatske vatrogasne zajednice, Vlada je imenovala Slavka Tucakovića glavnim vatrogasnim zapovjednikom do početka rada Hrvatske vatrogasne zajednice kao središnjeg državnog ureda.

Razriješen je dio dosadašnjih članova Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalne strategije za uključivanje Roma, za razdoblje od 2013. do 2020. godine i to mr. sc. Amira Muharemija i Milenka Živkovića. Dijelom novih članova toga Povjerenstva, kao predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva poljoprivrede imenovani su Mario Horvatić i Milan Tankosić.

Vlada TURIZAM Vlada prihvatila izmjene dva turistička zakona

Vlada je donijela zaključak kojim za kandidatkinju za člana Revizorskog suda Europske unije u mandatnom razdoblju od 2019. do 2025. godine,  predlaže mr. sc. Ivanu Maletić. Vlada je zaključak uputila u Hrvatski sabor na daljnji postupak, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima (Narodne novine, broj 81/13).

KRANJČAROV BRAT EKSKLUZIVNO
Otkrivamo gdje je Cico proveo zadnja tri mjeseca života, brat Damir opisao posljednje dane
A1 Hrvatska
ČINE PRAVU STVAR
Oni su dokaz da je Solidarno naše Novo Normalno
  • Hrvatinic:

    Revizorski sud eu koje tijelo velikih kolonizatora....maleticka je idealna za to bezvezno tijelo te utopijske eu....