Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Vlada kreće u otkup Ine

25.08.2017.
u 00:03

Prodaja udjela u HEP-u načelno je dogovorena, no taj bi novac bio namijenjen za druge svrhe, a ne Inu iako zbog sušne godine i očekivanih lošijih rezultata HEP-a izgleda da će se i s planom prodaje udjela u HEP-u i mogućeg IPO-a pričekati.

Vlada je donijela konačnu odluku o razlazu s MOL-om u Ini. Na sjednici Vlade poduzet je prvi korak – odabrat će se investicijski savjetnik za transakciju mogućeg otkupa dionica koje drži MOL u domaćoj naftnoj kompaniji. O toj namjeri javno se progovorilo lani, ali navodno je ta tema bila na dnevnom redu i u vrijeme Milanovićeve Vlade. Lani je bio plan da država novac za otkup 49-postotnog MOL-ova udjela nabavi kroz prodaju udjela u HEP-u.

Sada se od te kombinacije odustalo. Prodaja udjela u HEP-u načelno je dogovorena, no taj bi novac bio namijenjen za druge svrhe, a ne Inu iako zbog sušne godine i očekivanih lošijih rezultata HEP-a izgleda da će se i s planom prodaje udjela u HEP-u i mogućeg IPO-a pričekati. A jasno je i da otkup MOL-ova udjela također neće biti brzinski.    

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Oliver teško bolestan: Idem na pretrage, no dobro se osjećam

>>Kopirali bi Zagreb: Britanci žele granicu s Irskom po uzoru na hrvatsku granicu s BiH kod Neuma

>>Rasulo u SDP-u: Radenko zamijenio Draženka u skupštini pa prebjegao Bandiću

>>Vlada mora naći novac za 4500 vatrogasaca koji su gasili Dalmaciju

>>Boksački meč stoljeća težak 700 milijuna dolara za mnoge je farsa

>>Prilog Ekran

 

Ključne riječi

Komentara 37

AR
aristip
21:38 24.08.2017.

Prodaja dobrim dijelom uspješne energetske tvrtke koja ima budućnost, jer će s električna energija uskoro koristiti i u ogromnom broju auta, da bi se kupila totalno devastirana kompanija upitne budućnosti je ništa drugo nego veleizdaja.

DU
Deleted user
00:00 25.08.2017.

Vežite se, polijećemo.

GD
Gospon Drug
05:14 25.08.2017.

Bolje da ništa ne rade jer vode pogrešnu politiku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije