Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREGOVORI

Vlada i sindikati postigli dogovor nakon 3,5 sati pregovora – božićnice do 31. prosinca

Ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
21.12.2016.
u 15:47

– Jesmo, postigli smo dogovor. Dogovorili smo se oko božićnice i porasta plaće. Zadovoljni smo – rekao je Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije

U Ministarstvu rada i mirovinskog sustava danas je završio još jedan krug pregovora Vladina i tima sindikata državnih službi o isplati povećanja osnovice plaća slijedom rasta BDP-a, a sudionici su nakon sastanka rekli da su postigli kompromisni dogovor nakon tri i pol sata pregovora.

– Jesmo, postigli smo dogovor. Dogovorili smo se oko božićnice i porasta plaće. Zadovoljni smo – rekao je Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije, prenosi N1.

Ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić potvrdio je da će se božićnica isplatiti do 31. prosinca te rekao da će razgovori s javnim službama o Kolektivnom ugovoru početi u siječnju.

– Danas smo zatvorili jedno poglavlje u razgovorima na obostrano zadovoljstvo iako u ovakvim razgovorima nikad nitko nije u potpunosti zadovoljan. Na sjednici Vlade će moji kolege raspravljati o tekstu koji smo dogovorili sa sindikatima. U sljedećim prijedlozima izmjena zakona se očekuje potpisivanje izmjena i dopuna ugovora o plaćama i Kolektivnog ugovora. Ne mogu vam sve parafrazirati članke. Taj ugovor podrazumijeva povećanje osnovice u nekoliko faza tijekom iduće godine. Sindikati su s tim suglasni – rekao je Ćorić.

Komentara 4

DH
dalibor.hren
18:04 21.12.2016.

Zadovoljni su i vlada i čelnici sindikata! A, što je s članstvom, što je s onima koji plaćaju čelnike?

ST
stefj
19:45 21.12.2016.

I opet isto. U Hrvatskoj se samo isplati biti uhljeb. Sve za državne i javne službenika... I onda se netko čudi što nam je sve gore, što sposobni i mladi odlaze. Izgleda da imamo zacrtan smjer u propast.

MA
maliMalecki
08:29 22.12.2016.

Kakav narod takva i Vlada!...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije