Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo u zagrebu

Vjeruju da se zločin zbio prije nego što je brat otišao iz stana

'12.07.2012., Zagreb - Sprovod mladom Hrvoju Turibaku na gradskom groblju Mirosevac koji je ubijen u svom stanu u Spanskom. Osim brata Tomislava, roditelja i pokojnikove djevojke na posljednjem isprac
Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
1/3
17.07.2012.
u 08:00

Policija i tužiteljstvo pokušavaju rekonstruirati što se sve događalo kod Turibakovih kobne subote. Zbog toga ne čudi što su ih ponovno posjetili kako bi se rasvijetlile sve činjenice oko kojih postoje dvojbe

Iako se čini da policija i tužiteljstvo bezuspješno tapkaju u rasvjetljavanju ubojstva studenta Hrvoja Turibaka (24) u Španskom, neslužbeno se može čuti da zapravo strpljivo slažu mozaik događanja u stanu mladićeve obitelji kobne subote 7. srpnja. Oprezni su po pitanju tumačenja svega onog što se taj dan događalo kod Turibakovih s obzirom na to da još traju neka vještačenja, ali i zbog činjenice da je nepoznati ubojica, tko god to bio, još na slobodi.

Dvije verzije događaja

Jedini je osumnjičeni, barem kako stvari trenutačno stoje, mlađi brat ubijenog koji je policiji poricao zločin te odbijao, navodno iz vjerskih razloga, poligrafsko ispitivanje. Njegova verzija događaja, odnosno odlazak od kuće na rolanje i pronalazak mrtvog tijela u stanu, istražitelje, neslužbeno doznajemo, najviše kopka te kako se može čuti, sve više vjeruju da je ovaj scenarij neuvjerljiv i nemoguć.

S obzirom na to da mlađeg Turibaka i dalje sumnjiče za teško ubojstvo, sve se više bave tezom da je zločin možda bio počinjen zapravo prije nego što je 22-godišnjak napustio stan zbog rekreacije. Vremenski je to bilo moguće, a istražitelji, neslužbeno doznajemo, ne vjeruju da bi se tako što moglo dogoditi samo u 17 minuta, vremenu za koje se još ne zna što je brat ubijenog radio od trenutka kad su ga snimile nadzorne kamere na hotelu Antunović u 14.38 sati do dolaska u stan. Sumnjičeći mlađeg brata i dalje, neslužbeno doznajemo, sve više vjeruju da je 24-godišnjak život izgubio nedugo nakon što su roditelji otišli iz stana u uobičajenu tjednu kupnju.

Trag papuče u krvi

Kakvog su raspoloženja bili sinovi i kakvi su im bili planovi za taj dan, roditelji su vjerojatno već ispričali policiji, no koliko su pritom bili otvoreni i jesu li za ponovljenih razgovora možda otkrili kakav koristan detalj ili podatak, za sada je nepoznato. Obitelj žrtve donedavno je tvrdila da je ubojica mladića vjerojatno provalnik, ali ova njihova priča nikako ne drži vodu. Na vratima nema tragova provale, kroz prozor sobe nitko nije pokušavao pobjeći jer je na njemu uredno poslagano cvijeće. Istražitelji vjeruje da je mladića vjerojatno ubio netko iz kruga njemu bliskih ljudi. Na to, kažu, upućuje i trag papuče u lokvi krvi za koju vjeruju da pripada počinitelju zločina.

Komentara 135

MA
master
14:46 17.07.2012.

Poligraf nije pouzdan i nemoze se uzeti za dokaz da je neko pocinio krivicno djelo .

ZI
Zizibaba
13:55 17.07.2012.

Btw, kad policija uništi ili izgubi dokaze, prvo što napravi - obavijesti Vl, JL i 24 sata. :)))) Ma, dajte...

OB
-obrisani-
10:03 17.07.2012.

Lavica7 je napisao/la: Spansko nece mirno spavat dok se ne pronadje pocinitelj zlocina. ------------------------------------------------------------------------------------------ Mogu mirno spavati , bar sto se ovog ubojice tice , on je pod okom istrazitelja , osim ako ne naprave propusta !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije