Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 18. do 20. rujna

Vinkovačke jeseni se zasigurno održavaju, ali u ipak nešto drugačijem i prilagođenijem formatu

Najava 55. Vinkovačkih jeseni
Foto: Branimir Bradarić
1/2
25.08.2020.
u 13:00

Snimateljska ekipa će od 27. kolovoza do 4. rujna posjetiti sve hrvatske županije i snimiti kratke filmove o tradicijskoj kulturi i običajima svakog kraja koji će biti prikazani kao dio prilagođenog programa

Unatoč svim problemima i izazovima radi epidemije korona virusa na današnjoj konferenciji za novinare najavljeno je kako će se ovogodišnje 55. Vinkovačke jeseni sigurno održati ali ipak u nešto izmijenjenom i prilagođenom obliku. Prema riječima gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića, Jeseni će biti održane u obliku prilagođenom epidemiološkoj situaciji.

- Pandemija koronavirusa ne dopušta da se u Vinkovcima, kao svake godine, okupi preko 10.000 sudionika, ljubitelja folklora i hrvatske kulture i baštine, ali zato će Vinkovačke jeseni ove godine pretvoriti cijelu Lijepu našu u veliku pozornicu izvornog hrvatskog folklora, od juga do istoka, rekao je Bosančić.  

Podsjetio je kako se 55. Vinkovačke jeseni održavaju pod sloganom „Curo draga iz sokaka moga“ i da će biti održane od 18. do 20. rujna. Za razliku od prošlih godine ovogodišnje Vinkovačke jeseni bit će održane isključivo kroz otvorenje i mimohod u kojemu će sudjelovati KUD-ovi iz Vukovarsko – srijemske županije. Stoga će snimateljska ekipa Vinkovačkih jeseni obići diljem Hrvatske sve one KUD-ove koji su trebali doći te ih kroz jednu video razglednicu uključiti u ovogodišnju manifestaciju. Prema najavama Bosančića snimateljska ekipa će od 27. kolovoza do 4. rujna posjetiti sve hrvatske županije i snimiti kratke filmove o tradicijskoj kulturi i običajima svakog kraja. Ti materijali će biti prikazani kao dio prilagođenog programa Svečanog mimohoda 55. Vinkovačkih jeseni.

Najavio je i kako će svečano otvaranje Vinkovačkih biti upriličeno na trgu te da će se tom prilikom na trgu okupiti samo oni koji tu moraju biti i da će u gledalištu biti do 150 ljudi. Prema uputama epidemiologa mjerit će se temperatura, osigurat će se maske i dezinfekcijska sredstva. U mimohodu u nedjelju sudjelovat će oko 30 KUD-ova iz naše županije, uz osiguran prijevoz. Neće biti zajedničkih velikih kola, neće biti velikih kontakata između samih KUD-ova i KUD-ovi između sebe neće se moći miješati. Sokak će biti u jednom izmijenjenom obliku i služit će isključivo za prodaju naših autohtonih proizvoda, a očekuje nas i revija konjskih zaprega ulicama najstarijeg europskog grada.

- S obzirom da znamo da nije moguće održati sva ona događanja kako je to do sada bilo, puno će toga izostati te vas molim da budemo odgovorni i učinimo da i ove Vinkovačke jeseni prođu bez posljedica. U tom vremenu bit će posebne mjere u središtu grada, morat ćemo ograničavati broj gledatelje, a svi mi koji sudjelujemo u ovoj manifestaciji moramo biti posebno odgovorni jer ćemo tako pomoći gradu, Vinkovačkim jesenima i svima onima koji će sudjelovati u njima, rekao je Bosančić.

Ovom prilikom predstavljen je i Poletov autobus oslikan logom i motivima Vinkovačkih jeseni koji će diljem Hrvatske promovirati Vinkovce i Vinkovačke jeseni.

- Mislim da će se svatko u prometu okrenuti za njim i prepoznati otkud ovaj autobus ide. Zasigurno jedna lijepa promocija, zaključio je Bosančić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije