Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekskluzivno

VIDEO Šoša je lagao! Hloverka je ipak tražila drugu stranu priče

'20.09.2010., Prisavlje, Zagreb - Na HRT-u je odrzana sjednica Programskog vijeca HRT-a.  V.d. direktorica programa HTV Hloverka Novak Srzic.  Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
'Boris Scitar/PIXSELL'
14.10.2012.
u 12:00

Prije 3 dana Šoša je iz emisije “Pola ure kulture” izbacio prilog o HAVC-u opravdavajući odluku Hloverkinim radom protiv temeljnih pravila struke, jer nije uzela drugu stranu priče, uz obećanje da će prilog pustiti kad uzme drugo mišljenje

Novinarka HTV-a Hloverka Novak-Srzić nije neprofesionalno odradila prilog o Hrvatskom audiovizualnom centru na čelu s redateljem Hrvojem Hribarom, a da nije tražila drugu stranu priče u prilogu o poslovanju HAVC-a, već ju je u poslu omeo i šef, v.d. glavnog urednika Dean Šoša koji joj je kasnije cenzurirao prilog.

“Nije ti ovdje više Zagreb”

Tako pokazuje snimka koju posjeduje Večernji list, a koja je snimljena dok je H. Novak-Srzić pokušavala uhvatiti Hribara za izjavu uoči sjednice Vijeća HAVC-a. Iz snimke je jasno da kamerman i novinarka ispred dvorane u kojoj se treba održati sjednica čekaju Hribara, koji je H. Novak-Srzić srdačno pozdravio i poljubio uz riječi: “Što ti radiš ovdje, nije ti ovdje više Zagreb”. H. Novak-Srzić ga je pitala za dopuštenje da snimi sjednicu, što joj on nije dopustio pod opravdanjem: “Nije to sjednica Vijeća HRT-a”.

“Ali je HAVC, što?!”, odgovorila mu je ona.

“Ja sam ti rekao, Hloverka, u toliko emisija smo išli u nekoliko dana, mislim da je previše publiciteta bez veze. Ispast će da se televizija pretvorila u kroniku HAVC-a, dvije nas godine nije bilo, a sad će ispasti...”, govori joj Hribar, na što Hloverka Novak-Srzić objašnjava da je zanima društveni kontekst, što će biti s Vijećem, upravnim odborom, odgovor Ministarstva kulture... Hribar joj na to savjetuje da gleda emisije HTV-a, na što ona zaključuje da on očito ima podobne i nepodobne emisije. Hribar se u tom trenutku nalazi ispred vrata te vidjevši Deana Šošu, koji je član vijeća HAVC-a kao delegat funkcije koju obavlja, kaže joj: “Evo ti šefa!”. Šoša joj namrgođen prilazi i, mašući rukama, kaže joj da ne radi gluposti te okrećući leđa pokazuje da nema snimanja.

Prije tri dana Šoša je iz emisije “Pola ure kulture” izbacio prilog o HAVC-u opravdavajući odluku Hloverkinim radom protiv temeljnih pravila struke, jer nije uzela drugu stranu priče, uz obećanje da će prilog pustiti kad uzme drugo mišljenje. U četvrtak je Hribar poslao službeni dopis urednicima kulture u kojem tvrdi da “nije zaprimio ni obavijest, ni poziv da sudjeluje u emisiji” te da “ni Ured ravnatelja, a ni služba za odnose s javnošću HAVC-a nisu službeno kontaktirani”.

Novokmet nije upućen

U dopisu napominje i prijateljstvo i poslovnu suradnju Hloverke Novak-Srzić i Nade Gaćešić-Livaković (pozivajući se na spis DORH-a), koja je 1. listopada u emisiji “Tema dana” jednostrano govorila o HAVC-u i kinematografiji jer HAVC nije poslao svoju stranu smatrajući N. Gaćešić-Livaković nelegitimnim sugovornikom. Šoša nam je kazao da je Hloverka inscenirala predstavu s Nadom Gaćešić-Livaković, koja je s njom došla prije sjednice Vijeća iako više nije u HAVC-u. – Ometala je početak sjednice. Nije uloga javne televizije, koja je član tog tijela, da izaziva cirkus i prekida sjednice – kazao je Šoša naglašavajući da nije Hribar jedini predstavnik HAVC-a. Prije emitiranja priloga, kaže, više je puta napomenuo da nađu sugovornika s druge strane jer to mogu biti i druge osobe koje vode HAVC. Ravnatelj HRT-a Domagoj Novokmet je, kaže, u inozemstvu i o aferi zna samo segmente koje je dobio porukama i kratkim pozivima.

>>'Kome da se žalimo na uzurpatore koji su smijenili 40 urednika'

Komentara 33

AL
Alkana
12:14 14.10.2012.

Sviđala se Hloverka nekom ili ne, profesionalka je za razliku od Šoše. Šoša laže ali se zbog toga ne brine, jer naučio je to od onih koji su ga postavili. Ne mogu vjerovati što su napravili od javne televizije....Tolika seča najboljih kadrova i vraćanje podobnih ali nesposobnjakovića - Vratili se partijski već ostarjeli kadrovi, krezubi, ćelavi, koji zamuckuju i uopće se više ne snalaze pred kamerama. Sramota!

AL
Alkana
12:17 14.10.2012.

Hoće li Šoša biti smijenjen zbog laganja? Ili će se bar ispričati javnosti i Hloverki? Moš mislit, takvi se ne ispričavaju kao ni njihovi partijski drugovi. Oni su zakon u ovoj napaćenoj državi... Dokad?

Avatar joe1
joe1
18:46 15.10.2012.

sad su se pametni našli branit hloverku od neosnovanog cenzuriranja,a zaboravlja se da je ona kao glavna urednica x puta zabranjivala i novinare i emisije i priloge bez ikakvih konkretnih razloga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije