Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Amerikanka priznala:

VIDEO 'Otmica je najbolje što mi se dogodilo u životu'

sanader
Foto: Patrik Macek
1/2
18.01.2013.
u 09:57

– Vrlo sam zadovoljna i sretna zbog svojeg života. Pokušavam ne biti tužna zbog toga što se dogodilo, jer me to učinilo osobom koja sam danas – kazala je Katie Beers

Amerikanka Katie Beers 20 godina nakon otmice kazala je kako je to "najbolje što joj se dogodilo u životu" jer je uspjeli pobjeći od života u kojem bi bila zlostavljana, piše Masslive.

Kao 10-godišnjakinja Katie je više od dva tjedna bila prikovana u ormaru veličine lijesa u predgrađu New Yorka. Na 20. obljetnicu svog oslobađanja Katie se pojavila kao koautorica knjige s televizijskom reporterkom koja je pratila njezinu otmicu. Katie je sada 30-godišnja majka dvoje djece, a završila je fakultet iz poslovnog menadžmenta te prodaje osiguranje u blizini svojeg doma u ruralnom dijelu američke savezne države Pennsylvanije.

Udomiteljska obitelj uvela disciplinu i maknula je od javnosti

Američka javnost budno je 1993. godine pratila slučaj i prije nego što je Katie pronađena, jer su u medije iscurile informacije o višegodišnjem zapostavljanju njezine majke te da je trpjela konstantne seksualne napade od supruga njezine kume još od kada je bila mala beba. Nakon što je obiteljski prijatelj John Esposito istražiteljima 13. siječnja 1993. godine priznao otmicu i pokazao im tamnicu u kojoj je djevojčica provela 17 dana, Beers je smještena u udomiteljsku obitelj.

Nova obitelj djevojčici je uvela disciplinu te je morala redovito ići u školu i raditi "male kućanske poslove", a i maknuli su je od velikog interesa medija. Od tada pa sve do predstavljanja knjige Beers se gotovo nije pojavljivala u medijima. U intervju AP-u kazala je da su joj otmica i spašavanje spasili život. – To je najbolja stvar koja mi se dogodila – kazala je i dodala da se bez toga nikada ne bi izvukla iz te situacije. – Vrlo sam zadovoljna i sretna zbog svojeg života. Pokušavam ne biti tužna zbog toga što se dogodilo, jer me to učinilo osobom koja sam danas – kazala je Beers.

U knjizi je opisala da ju je od najranijeg djetinjstva zlostavljao i silovao suprug njezine kume Sal Inghilleri koji je 2009. godine umro u zatvoru. Za zlostavljanje djevojčice  dobio je 12 godina zatvora u koji se vratio jer je prekršio odredbe uvjetnog puštanja na slobodu.

U tamnici rijetko spavala jer se bojala napada otmičara

Beers je napisala da ju je Esposito silovao u tamnici, objašnjavajući da je godinama potiskivala sjećanje na seksualne napade kao psihološki "obrambeni mehanizam". Esposito je priznao krivnju za otmicu, ali nikada nije optužen za silovanje. Služi kaznu od 15 godina do doživotne robije te mu je već nekoliko puta odbijena molba za puštanje na slobodu, a sljedeće saslušanje održat će se iduće godine. Esposito se opisuje kao aseksualna osoba te dodaje da kada ljubi dijete nikada se ne upušta u spolne odnose.

Beers je rijetko spavala u tamnici jer se bojala napada otmičara, ali je i strahovala da će je fotografirati i fotografiju poslati policiji. Bojala se da će policija misliti da je mrtva i prestati s potragom. Esposito ju je hranio samo brzom hranom i sokom. Imala je kratak pristup televizoru, a danas više ne može slušati pjesmu od Whitney Houston "I Will Always Love You" jer su je stalno "šutali" na MTV-ju i VH1 dok je bila zatočena.

>>Otmica u Aurori: Tri žrtve pronađene mrtve, napadač ubijen

>>Djevojku vezao za krevet i danima silovao pa je prodao za 90 KM

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije