Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požar u Osijeku

VIDEO Kao lava: Pogledajte kako kroz kanale u Osijeku teče plastika

Snimio čitatelj
04.10.2023.
u 15:16

Pojavile su se snimke na kojima se vidi kako plastika teče kroz kanale na požarištu

"Kvaliteta zraka i vode u Osijeku je zadovoljavajuća", rekao je gradonačelnik Ivan Radić oko 13:30. Po izbijanju velikog požara u tvrtki "Drava International" počela su ispitivanja vode. "Odmah smo zatvorili odvodnu mrežu kako plastika ne bi ulazila u kanalizaciju. Gradske tvrtke stavile su se na raspolaganje, a radnike, koji su boravili u prostorima poduzeća "Drava International" zbrinuli smo u gradskoj Sportskoj dvorani 'Jug 2', dodao je osječki gradonačelnik Radić.

Vatrogasci su još na terenu. Trojica su ozlijeđena prilikom gašenja, od kojih jedan teže nakon što je upao u šaht s vrućom plastikom. A koliko plastike gori, svjedoče i snimke s mjesta požarišta. Na njima se vidi plastika kako teče kroz kanale oko požarišta. Dio te plastike vjerojatno će završiti u podzemnim vodama. 

Veliki požar planuo je noćas iza ponoći na deponiju uskladištene plastike tvrtke "Drava International" na izlazu iz Osijeka prema Brijestu, a uzrok je za sada nepoznat.

VEZANI ČLANCI:

Radić je uputio apel da se istraži kako je bilo moguće da se na deponiju tvrtke "Drava International" godinama odlagala plastika koja je dovela do požara, a koji sada predstavlja ugrozu za kvalitetu zraka za stanovništvo u Osječko-baranjskoj županiji. 

U 10:45 sati poslana je poruka Sustava za rano upozoravanje i upravljanje krizama – SRUUK za područje Općine Tordinci, u kojoj se molilo građane da zatvore prozore i ne izlaze bez nužne potrebe zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova nastalih od požara plastike.

Situaciju iz minute u minutu pratite OVDJE.

Komentara 2

ŠS
Štap sa glavom
20:13 04.10.2023.

Sva ta plastika je produkt našeg svakodnevnog života.

DI
did_Iva
13:13 07.10.2023.

... i nitko nije u zatvoru..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije