Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba s buktinjom

VIDEO Stožer civilne zaštite: Preporuča se obustavljanje rada tvrtki u industrijskoj zoni Antunovac

Nove fotografije iz zraka požara u osječkoj tvrtki za preradu plastike "Drava International"
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/38
04.10.2023.
u 21:41

Osječki gradonačelnik Ivan Radić izjavio je u srijedu da je unatoč velikom požaru plastike u tvrtki "Drava International" kvaliteta zraka i vode u Osijeku zadovoljavajuća. Po izbijanju požara pojačali su ispitivanja vode u Vodovodu, a nastava u osječkim školama odvija se normalno.

Prilikom gašenja požara uskladištene plastike u osječkoj tvrtki "Drava International" ozlijeđena su tri vatrogasca, od kojih je jedan zadobio teže ozljede, izvijestila je u srijedu Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ). Veliki požar je planuo noćas iza ponoći na deponiju uskladištene plastike "Drave International" na izlazu iz Osijeka prema Brijestu, a uzrok je za sada nepoznat.

Video: Crni dim nad Osijekom: Vatrogasci se bore s požarom

Tijek događaja: 

21:39 - Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije večeras je izdao preporuku za obustavu rada tijekom četvrtka, dodajući kako će više informacija biti poznato sutra nakon mjerenja kakvoće zraka.

- Izdaje se preporuka za obustavu rada tvrtki u Industrijskoj zoni  Antunovac, sutra 5. listopada - poručili su.


19:57 - Konačno dobre vijesti stižu iz Osijeka u kojem je noćas oko 00.40 sati izbio požar u pogonu tvrtke Drava International. Rezultati kakvoće zraka u Brijestu pokazuju kako nema onečišćenja, kao ni na trgu Ante Starčevića, izvijestili su iz gradskog i županijskog Stožera civilne zaštite, što je izmjerila mobilna ekipa Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar iz Zagreba koja je stigla u Osijek.

Foto: Stožer Civilne zaštite RH

Prvi rezultati u centru Osijeka potvrđuju kako u zraku nema onečišćujućih tvari, poručio je večeras uz to gradonačelnik Osijeka Ivan Radić koji je potvrdio kako je njegov kolega iz Zagreba Tomislav Tomašević Osijeku ustupio prijenosni uređaj za provjeru kakvoće zraka. 

- Iako DHMZ ima dvije mjerne postaje za kvalitetu zraka u Osijeku koje tijekom dana nisu zabilježile odstupanje od redovnih vrijednosti, puno nam znači pomoć koju je ponudio gradonačelnik Grad Zagreb - u Osijek je stigao prijenosni uređaj za provjeru kakvoće zraka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ na čemu se ovim putem posebno zahvaljujem. Prijenosni uređaj omogućit će provjeru na različitim lokacijama, u tijeku je mjerenje kakvoće zraka u centru grada, zatim će se prebaciti na Brijest te Antunovac, Ivanovac, Laslovo i Ernestinovo - napisao je. 


18:02 - Požar u tvrtki Drava International lokalaliziran je, ali još uvijek gori, i nastavit će u idućim satima.

Kaže to zapovjednik JPVP Grada Osijeka Goran Ivković. Dvadesetak profesionalnih vatrogasaca ostaje dežurati tijekom noći na požarištu. Inače, dvije profesionalne postrojbe i čak 21 DVD od noćas se hrvaju s neviđenim požarom u Osijek. 


17:43 - Prema fotografijama s terena, čini se kako požar u tvrtki Drava International u Osijeku i dalje nije ugašen. Inače, kako bi mogao započeti očevid policije, požar mora biti u potpunosti ugašen, zbog čega još o uzroku požara i eventualnoj odgovornosti ne može govoriti. 

 
Nove fotografije iz zraka požara u osječkoj tvrtki za preradu plastike "Drava International"
1/6

17:31 - Radnici tvrtke Drava International u kojoj je izbio požar privremeno su smješteni u dvorani Jug 2 koju je ustupio Grad Osijek.

-  Riječ je o 115 radnika iz Nepala koji inače žive u tvorničkom krugu i koji su još jutros evakuirani. Grad je radnicima osigurao 116 kreveta, zaštitara tijekom noći, Internet, stolove i stolce za objedovanje te druge potrepštine. Crveni križ osigurao im je hranu. Nitko od njih nije zatražio liječničku pomoć. Vidno su umorni zbog neprospavane noći - izvijestio je Grad Osijek.

Nove fotografije iz zraka požara u osječkoj tvrtki za preradu plastike "Drava International"
1/6

16:59 -  Uslijed velikoga požara koji je noćas buknuo u tvornici za preradu plastike Drava International u osječkom prigradskom naselju Brijest, Upravni je odjel za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije u dogovoru sa Stožerom civilne zaštite Osječko-baranjske županije odmah je ujutro privremeno obustavio rad u školama koje se nalaze na trasi iznad koje se nadvio gust dim. Riječ osnovnim školama u Antunovcu, Ivanovcu, Ernestinovu, Šodolovcima i Laslovu.

- Radi mjere predostrožnosti, a zbog moguće promjene smjera vjetra, obustavili smo nastavu i u školama koje se nalaze bočno, a to su OŠ Miroslava Krleže u Čepinu, OŠ Vladimir Nazor u Čepinu, Područna škola Čepinski Martinci, OŠ Milka Cepelića u Vuki i PŠ Beketinci, te OŠ Mate Lovraka u Vladislavcima. Prateći razvoj situacije, u koordinaciji sa Stožerom donesena je odluka da se u četvrtak nastava neće odvijati u osnovnim školama u Antunovcu, Ernestinovo, Šodolovcima i Laslovu, kao ni u jednoj srednjoj školi, zbog neposredne blizine požarištu, a riječ je o Poljoprivrednoj i veterinarskoj školi Osijek.

>> VIŠE OVDJE


16:25 - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u srijedu je izjavila kako požar plastike u tvrtki "Drava International" u Osijeku nije zahvatio poljoprivredne površine, ali se ne može isključiti štetan utjecaj tih tvari na poljoprivredna zemljišta i životinje te će nadležne službe čim bude moguće obaviti službenu procjenu i dati preporuke što treba činiti.

Novinari su nakon sjednice Vlade ministricu pitali o mogućim posljedicama požara i upozorenjima toksikologa da se vrlo opasne čestice mogu zadržavati u tlu i tri godine te kako će to utjecati na poljoprivredne kulture i životinje koje se tamo uzgajaju. Vučković je kazala kako su je iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu jutros izvijestili o potencijalnim posljedicama požara koji nije zahvatio poljoprivredne površine, ali se ne može nikako isključiti štetan utjecaj tvari na poljoprivredno zemljište, a poslije moguće i na i životinje.

POVEZANI ČLANCI:

"Stoga će čim prije i čim to bude moguće Centar za sigurnost hrane u okviru Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu zajedno s drugim službama obaviti službenu procjenu i dati preporuke što treba činiti", istaknula je. Na pitanje kako možemo biti sigurni da ta hrana neće u sljedećim danima završiti na tržnicama ili u nekim trgovinama Vučković je odgovorila "pričekat ćemo cjelovito prvo izvješće Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu i preporuke". 

"Naš se sustav kontrolira na više razina, postoji ozbiljna suradnja između Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Ministarstva poljoprivrede i Državnog inspektorata, o svemu se javnost izvještava pa neće ni ovog puta biti nedostataka", istaknula je Vučković.


16:16 - Vatrogasac koji je upao u rastopljenu plastiku dok je gasio požar u pogonu tvrtke Drava International u osječkom prigradskom naselju Brijest stabilno je, ali je priključen na respirator.

- Pacijent je na intenzivnom odjelu, intubiran je, na respiratoru, a zadobio je opekline visokog stupnja na više od 50 posto površine tijela. Za četvrtak je dogovoren njegov premještaj na Kliniku za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice, na Zavod za opekline. Dakle, na strojnoj je respiraciji i kao takav će najvjerojatnije biti prebačen i u Zagreb - rekao nam dr. Željko Zubčić, ravnatelj KBC-a Osijek. 

>> VIŠE OVDJE


15.25 - Vlasnik tvrtke Drava International Zvonko Bede ne isključuje mogućnost da je požar podmetnut.

- Teoretski je nemoguće da se plastika sama zapalila, noćas je tu bilo 12 ili 13 stupnjeva, a nije se zapalila kada je bilo 50 Celzijevih. Radnici rade tu preko noći, moguće je i da je došlo do neke pogreške, da je u pitanju ljudski faktor - rekao je Bede.


14:32 – Iz HVZ-a su priopćili da su zamijenjene vatrogasne snage na požarištu, koje nastavljaju s gašenjem požara, a snage koje su bile tijekom noći i jutra na požarištu nalaze se na preventivnom pregledu u Hitnoj medicinskoj službi.


13:54 – Jedan vatrogasac upao je u šaht s vrućom plastikom i njegovo je stanje teško, doznaje Večernji list. Ima ozbiljne opekline. 


13:27 – Osječki gradonačelnik Ivan Radić izjavio je u srijedu da su unatoč velikom požaru plastike u tvrtki "Drava International" kvaliteta zraka i vode u Osijeku zadovoljavajući. Po izbijanju požara pojačali su ispitivanja vode u Vodovodu, a nastava u osječkim školama odvija se normalno. Veliki požar planuo je noćas iza ponoći na deponiju uskladištene plastike tvrtke "Drava International" na izlazu iz Osijeka prema Brijestu, a uzrok je za sada nepoznat.

Nakon obilaska požarišta Radić je izjavio da su gradske vlasti po izbijanju požara pojačale ispitivanja vode u osječkom Vodovodu, kao i u pročistaču otpadnih voda.

"Odmah smo zatvorili odvodnu mrežu kako plastika ne bi ulazila u kanalizaciju. Gradske tvrtke stavile su se na raspolaganje, a radnike koji su boravili u prostorima poduzeća "Drava International" zbrinuli smo u gradskoj Sportskoj dvorani Jug 2", dodao je osječki gradonačelnik Radić.

Uputio je apel da se istraži kako je moguće da se na deponiju tvrtke "Drava International" godinama odlagala plastika koja je dovela do požara, a koji sada predstavlja ugrozu za kvalitetu zraka za stanovništvo u Osječko-baranjskoj županiji.

Video: Vatrogasni zapovjednik Ivković: 'Ovakav požar nisam vidio u 30 godina svoje karijere'

13:11 – Još je jedan vatrogasac ozlijeđen, odvezla ga je hitna pomoć, a ozlijeđena mu je noga.


13:00 – Ravnateljstvo civilne zaštite javlja da je u 10:45 sati poslana poruka Sustava za rano upozoravanje i upravljanje krizama – SRUUK za područje Općine Tordinci, u kojoj se mole građani da zatvore prozore i ne izlaze bez nužne potrebe zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova nastalih u požaru plastike.

12:58 – Na širem području Osijeka puše umjeren SJ vjetar, na udare i jak. Vjetar će u poslijepodnevnim satima oslabjeti na slab do umjeren, a jaki udari više se ne očekuju. Dakle, danas se očekuje daljnje širenje dima prema područjima južnijima od same lokacije, javio je DHMZ.

12:21 – Zapovjednik osječke Javne vatrogasne postrojbe Goran Ivković izjavio je novinarima da je već izlazak na teren prve skupine vatrogasaca govorio kako je riječ o katastrofalnom požaru, istaknuvši da u 30 godina karijere karijere nije vidio ovakav intenzitet požara, uz nepovoljne vremenske uvjete. Ističe kako su odmah podignute sve snage te zatražene dodatne snage s područja Županije, pa su vatrogasci već oko 1,20 sati imali dovoljne količine vode i mislili su da će moći suzbiti požar. "No, oko 4 sata promijenili su se smjer i jačina vjetra, pa smo morali izvući snage s požarišta te iz objekata tvrtke premještati natrijevu lužinu i druge kemikalije te tehničke plinove, a evakuirali smo i zaposlene", kazao je zapovjednik osječkih vatrogasaca.

Naglašava kako je najbitnije da su spašeni objekti u kojima su bile velike količine plastike, budući da se ovdje odvija tehnološka proizvodnja dizelskog goriva iz plastike. Na upite novinara kako je izgledala borba s vatrom, Ivković napominje da je na ovoj lokaciji već dva puta bio na gašenju požara te da je "bilo škakljivo, ali se ne može mjeriti s ovim".

GALERIJA Gusti crni dim nad Osijekom nakon nezapamćenog požara

Nove fotografije iz zraka požara u osječkoj tvrtki za preradu plastike "Drava International"
1/19

U gašenju znatno pomoglo aktiviranje robota Civilne zaštite

"Do 10 sati bilo je utrošeno 1800 kubika vode, ali problem je u tome što ta voda kojom gasimo odlazi u podzemne vode i kanalizaciju, pa smo morali voditi računa o tome", pojasnio je Ivković. Napominje kako je u gašenju vatre znatno pomoglo aktiviranje robota Civilne zaštite, kojim se daljinski upravlja i koji  nabacuje vodu i sredstvo za gašenje u požar.

Robot je prišao dovoljno blizu požaru, tamo gdje vatrogasci nisu mogli pristupiti, i na neki način je spasio ovaj objekt, rekao je Ivković.

Dvojica vatrogasaca lakše ozlijeđena 

Podsjeća kako su dvojica vatrogasaca lakše ozlijeđena na intervenciji i pružena im je liječnička pomoć.

S obzirom na to da smo bili izloženi velikim količinama dima, dogovoreno je s osječkim KBC-om da vatrogasci koji se vraćaju na odmor u postrojbu idu na trijažu u KBC te, ako bude potrebno, dobiju kisik i lijekove, dodao je Ivković.

Izvijestio je kako su vatrogascima u gašenju pomogli i djelatnici tvrtke koji su govorili gdje se nalaze opasne tvari kako se ne bi dogodila još veća katastrofa.

Osječko-baranjska policija izvijestila je da će po gašenju požara policijski službenici obaviti očevid u suradnji s protupožarnim inspektorima zaštite od požara.


11:48 – Jedan je vatrogasac udario glavom, a drugog je uhvatio išijas. Prvi je prevezen u bolnicu, drugi je dobio injekciju i nastavio gasiti požar.


11:35 – "Dim je preuzeo ogroman dio naše županije i trebat će puno vremena da se potpuno iščisti. Još par dana će se požarište osiguravati. Kada smo doživjeli ovo što smo doživjeli svi ovdje, ključno je reći, ja tražim da se iz Instituta Vučetić pošalju svi oni stručnjaci, forenzičari koji će utvrditi razloge ovog požara, propuste koji su se dogodili – ne govorim o propustima vatrogasaca, već o propustima vlasnika ovoga objekta na koje već 20 godina upozoravamo svi mi zajedno i na neki način pokušavamo doći do informacije i izvijestiti nadležne službe na koji način su ovdje deponirani milijuni tona kubika plastike bez ikakve kontrole, nabacane, zatrpane sa zemljom, pomiješane sa zemljom. Upravo to je sinoć izazvalo ovaj požar", kazao je župan Ivan Anušić. 

"Ovo je situacija opasne i velike ugroze, ne samo žitelja osječko-baranjske županije već i šire, jer samo saniranje ovoga požara možda će trajati i godinama, sanirat će se ogromnim sredstvima", dodao je. 

"Svi mi koji ovdje živimo bili smo svjesni da će prije ili kasnije doći do ove katastrofe, očekujemo odgovore, ali ovdje se moraju uključiti najviše instancije države", kazao je. "Stižu mobilne mjerne stanice", dodao je župan.

"Vjetar je sjeveroistočni, zatvarat će se i ostale škole kako se dim bude širio", dodao je.  Dim ide prema jugu i na toj strani sve je zatvoreno. 

"Ovakav požar nije zabilježen, bila su dva veća. Potrebno je poduzeti preventivne mjere. Potrebno je biti na velikom oprezu. Plastika predstavlja opasnost za vatrogasce", kazao je.

Kvaliteta zraka i vode u gradu Osijeku je zadovoljavajuća. 

11:22 – U pomoć vatrogascima stiže još njihovih kolega iz Slavonije.

Video: Vatrogasci se i dalje bore s požarom u Osijeku


11:10 – "Zrak iznad Osijeka zasad je čist. Prostor južno od požarišta prekriven je dimom. Gusti crni dim ide prema jugu", objavio je osječki dogradonačelnik Dragan Vulin.

10:40 – Vlasnik tvrtke Drava International Zvonko Bede nije htio komentirati požar. 

"Nemojte, molim vas, apsolutno ništa ne želim komentirati", nevoljko je odgovorio na naš upit da komentira strašan požar u tvornici. 


10:30 – DHMZ je izvijestio da je u 10 sati vjetar bio brzine 5 m/s, smjer S – SI, zadržat će smjer do večeri. Mjerne stanice za kvalitetu zraka u Osijeku ne pokazuju odstupanje od redovnih vrijednosti.


10:14 – Požar koji je planuo noćas na deponiju uskladištene plastike osječke tvrtke "Drava International"  proširio se i na zgradu, a vatrogasci su iz objekta izvukli 1500 litara natrijeve lužine i 1000 litara hidroklorida (HCL), izvijestili su u srijedu iz Hrvatske vatrogasne zajednice. Dodaju da je u tijeku gašenje požara na prostoru tvrtke „Drava Internacional“ za preradu i skladištenje plastike, koja je smještena na izlazu iz Osijeka prema Brijestu 

Javna vatrogasna postrojba Grada Osijeka je dojavu o požaru na prostoru deponija za skladištenje plastike „Drave  Internacional“ dobila 41 minutu iza ponoći.  Zapalila se velika količina plastike na otvorenom prostoru kod objekata te se požar proširio na krovište i unutar jednoga objekta pogona, ističu iz HVZ-a. U 4,52 sati požar je zahvatio zgradu i počeo se širiti unutar nje, te je izvučeno 1500 litara natrijeve lužine i 1000 litara hidroklorida (HCL) iz objekta.

Na intervenciji su angažirana ukupno 74 vatrogasca i 33 vatrogasna vozila iz VZ Osječko-baranjske županije (JVP Grada Osijeka, JPVP Beli Manastir te 17 DVD-a; Osijek Tenja, Sarvaš, Čepin, Osijek Donji Grad, Osijek Gornji Grad, Retfala Osijek, Ivanovac, Ernestinovo, Dalj, Antunovac, Valpovo, Petrijevci, Drenje, Jagodnjak, Belišće, Satnica Đakovačka i Hrastin). 

Požar se od 4,16 sati gasi i s robotom za gašenje. Izgaranjem plastike nastala je velika količina dima i otrovnih plinova koji se šire radi jakog vjetra i toplinskog isijavanja.

"Budući da je riječ o požaru jakog intenziteta podignuli smo dodatne vatrogasne snage iz Belog Manastira, Đakova, Valpova i Belišća tako da će ukupno biti angažirano 95 vatrogasaca sa 74 vatrogasna vozila", rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Zoran Pakšec.


10:00 - Centar 112 izvijestio je o požaru u Osijeku. U 00,40 sati zaprimljena je dojava o požaru deponije plastike u Brijestu, Južno predgrađe, tvrtke  Drave Internacional d.o.o. Požar je većih razmjera te su uzbunjeni JVP Osijek, DVD Donji Grad, DVD Donji Grad, DVD Retfala, DVD Ernestinovo, DVD Antunovac, DVD Tenja, DVD Sarvaš, DVD Dalj, DVD Čepin, DVD Petrijevci, DVD Valpovo, JPVP B.Manastir, DVD Dalj, DVD Ivanovac, DVD Jagodnjak, DVD Valpovo, DVD Drenje, DVD Hrastin, DVD Petrijevci, DVD Satnica Đakovačka, DVD Belišće, DVD Josipovac Punitovački. Na mjestu požara nalazi se i županijski vatrogasni zapovjednik Zoran Pakšec. Na gašenju požara angažirani su i djelatnici osječkih tvrtki Vodovod i Unikom.

Video: Osječki dogradonačelnik Vulin: 'Požar još nije pod kontrolom, građanima savjetujemo da ne izlaze van'

Djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite sudjeluju u gašenju požara sa specijaliziranim daljinski navođenim vozilom za vatrogasne intervencije (robotom) te s pročelnikom Zvonkom Grgecom koordiniraju aktivnosti na lokaciji požara. Aktivirani su Stožeri civilne zaštite Osječko-baranjske županije s načelnikom Stožera Matom Lukićem i grada Osijeka s načelnikom Stožera Draganom Vulinom. Stožeri civilne zaštite općina Antunovac, Ernestinovo, Čepin i Vuka su u stanju pripravnosti. Na zahtjev Načelnika stožera civilne zaštite grada Osijeka putem županijskog centra 112 i Operativnog centra civilne zaštite aktiviran je sustav za rano upozoravanje - SRUUK putem kojega je poslana poruka s upozorenjem u 04,50 sati za šire  područje grada Osijeka.

GALERIJA FOTO Pogledajte slike iz zraka vatrene stihije u Osijeku

Nove fotografije iz zraka požara u osječkoj tvrtki za preradu plastike "Drava International"
1/7

Vjetar trenutno puše iz smjera sjever - sjeverozapad, brzinom 8 m/s i ima tendenciju zadržavanja smjera. Na mjernim postajama kvalitete zraka u 07:00 sati zabilježeno je sljedeće stanje:

OSIJEK – 1  indeks kvalitete zraka: Prihvatljivo

OSIJEK – 2  indeks kvalitete zraka: Umjereno

VEZANI ČLANCI: 


9:55 - Grad Osijek je ustupio dvoranu Jug 2 za privremeni smještaj radnika Drave Internacional.

9:45 - Policijska uprava osječko-baranjska danas u 00,43 sati zaprimila je dojavu da je u Brijestu u tvornici za preradu plastike došlo do požara. Požar gasi veliki broj vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka i Dobrovoljnih vatrogasnih društava Retfala, Donji Grad, Ernestinovo, Antunovac, Sarvaš, Čepin i Hrastin. Zbog požara je od 9,15 sati zatvorena cesta D518, od kružnog toka u Brijestu do skretanja za Ivanovac. Po gašenju požara policijski službenici će u suradnji s protupožarnim inspektorima zaštite od požara obaviti očevid, izvijestili su iz policije.


9:07 - Otkazane su i neke manifestacije u gradu Osijeku. I osječki Zoološki vrt je otkazao sva događanja. Brojni građani s osječkog područja, a i šire javljaju da se na nebu vidi crni dim. 

Video: Nezapamćeni požar u Osijeku: Suklja gusti dim, nasreću nitko nije ozlijeđen

Predsjednik Stožera civilne zaštite OBŽ-a Mato Lukić kazao je da je na dvije mjerne stanice u gradu Osijeku situacija u redu, te da će angažirati i druge mjerne stanice u drugim naseljima da mjere kvalitetu zraka. Dodao je da vjeruju da će sve biti u redu. 

GALERIJA Veliki požar u Osijeku

Nove fotografije iz zraka požara u osječkoj tvrtki za preradu plastike "Drava International"
1/31

"Situacija još uvijek nije zadovoljavajuća. Ne možemo reći da je požar ugašen. I ovaj vjetar koji je pojačao oko 3,4 sata ujutro jednostavno ne dopušta ugasiti plastiku koja znamo kako izgleda kada gori, kada se topi. Vatrogasci nadljudskim snagama, njih je oko 100 u ovom trenutku s 50 vozila, pokušavaju učiniti sve kako bi ugasili požar. Vatra je usporila i moram reći da je spriječena još veća katastrofa jer svi ovi objekti u ovom poduzeću su puni zapaljivih tekućina, zapaljivih tvari, plinskih boca. Cijelu noć su to prebacivali kako ne bi došlo do veće tragedije, odnosno eksplozije", kazao je Lukić.

GALERIJA Gusti crni dim nad Osijekom nakon nezapamćenog požara

Nove fotografije iz zraka požara u osječkoj tvrtki za preradu plastike "Drava International"
1/19

VEZANI ČLANCI: 

"Ova situacija će trajati dugo, ne samo zbog vjetra već i zbog same tvari koja gori. Tu je nekoliko tisuća kvadrata prešane plastike. U ovom trenutku možemo samo navijati za naše vatrogasce da što prije ugase požar i da se ovaj dim stiša. Vjetar je puhao tako da dim ne ide prema gradu Osijeku, ali smo izdali upozorenje jer nismo znali u kakvom će stanju požarište biti. Dim je otišao na drugu stranu i nekoliko naselja je sada ugroženo", kazao je predsjednik Stožera civilne zaštite OBŽ-a.

Podsjetimo, policija je rano jutros izvijestila kako je 40 minuta iza ponoći na Brijestu , u krugu - dvorištu tvrtke Drava International došlo do požara na plastičnoj masi i ambalaži te da nema ozlijeđenih.

VIDEO Pogledajte razmjere vatrene stihije u Osijeku

Nije ovo prvi put da vatra guta prostor Drave International koji se, inače, proteže na više od 85 hektara. Najgore je bilo u veljači 2015., izgorjelo je 10.000 litara nafte, vatrena je stihija zahvatila halu veličine 200 sa 100 metara. U blizini je, procjenjuje se, bilo 50-ak zaposlenika koji su upravo završavali smjenu. Vatrogasce je dočekao visoki plamen koji se kovitlao. Prepoznali su odmah ugljikovodike. Srećom, nitko nije stradao.

Komentara 40

KP
Karlovacko pivo
11:35 04.10.2023.

Jadni slavonci nije dovoljna svinjska kuga pa sad i njih treba potrovat

Avatar OPG
OPG
11:49 04.10.2023.

Nikad kraja .

SG
Saul Goodman
12:29 04.10.2023.

Zna Anušić jako dobro tko su skriveni vlasnici, zato i ne smije ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije