Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teške ozljede

Strašne posljedice požara u Osijeku: Jedan vatrogasac upao u šaht s vrućom plastikom

Buknuo požar uskladištene plastike u pogonu osječke tvrtke "Drava International"
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/13
04.10.2023.
u 14:14

Prilikom gašenja požara ozlijeđena su tri vatrogasca, od kojih je jedan zadobio teže ozljede, izvijestila je u srijedu Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Veliki požar je planuo noćas iza ponoći na deponiju uskladištene plastike tvrtke "Drava International" na izlazu iz Osijeka prema Brijestu, a uzrok je za sada nepoznat. Prilikom gašenja požara ozlijeđena su tri vatrogasca, od kojih je jedan zadobio teže ozljede, izvijestila je u srijedu Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Jedan vatrogasac upao je u šaht s vrućom plastikom, i njegovo je stanje teško, doznaje Večernji list. Ima ozbiljne opekline. 

VEZANI ČLANCI: 

Iz HVZ-a su priopćili da su zamijenjene vatrogasne snage na požarištu, koje nastavljaju s gašenjem požara, a snage koje su bile tijekom noći i jutra na požarištu nalaze se na preventivnom pregledu u Hitnoj medicinskoj službi.

Nakon obilaska akcije gašenja glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izvijestio je da se na požarištu trenutno nalazi 180 vatrogasaca i 82 vatrogasne cisterne, a pri gašenju se koristi i vatrogasni robot.

Procijenio je da će požar biti aktivan tijekom današnjeg dana, a na požarište će stići novo vatrogasno sredstvo kojim će se pokušati ugasiti požar.

''Velika je opasnost jer gori uskladištena mljevena plastika. Ovo je već treći put da ovdje gori unazad desetak godina. Sve mjere koje su trebale biti poduzete, ovdje nisu poduzete. Vlasnik je odgovoran za sve što se nalazi unutar ograde, tako da treba ispitati uzroke požara, ali i sve druge okolnosti zbog kojih je došlo do ovako velikog i dosad nezabilježenog požara'', rekao je Tucaković.

GALERIJA Veliki požar u Osijeku

Buknuo požar uskladištene plastike u pogonu osječke tvrtke "Drava International"
1/31

Osječki gradonačelnik Ivan Radić izjavio je u srijedu da su unatoč velikom požaru plastike u tvrtki "Drava International" kvaliteta zraka i vode u Osijeku zadovoljavajući, po izbijanju požara pojačali su ispitivanja vode u Vodovodu, a nastava u osječkim školama se odvija normalno.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić rekao je kako je potrebno istražiti kako se godinama odlagala plastika čije je zapaljenje izazvalo veliku štetu.

Video: Veliki požar u Osijeku

''Ovim putem tražim da se iz forenzičkog instituta Vučetić iz Zagreba pošalju svi oni stručnjaci, forenzičari koji će utvrditi razloge izbijanja požara i propuste vlasnika ovog objekta na koji se već 20 godina upozorava i mi pokušavamo doći do informacija i izvijestiti nadležne službe kako se ovdje deponira milijuni tona plastike bez ikakve kontrole, nabacane, zatrpane zemljom, koje su upravo sinoć izazvale ovaj velik požar”, rekao je.

GALERIJA Pogledajte slike iz zraka vatrene stihije u Osijeku

Buknuo požar uskladištene plastike u pogonu osječke tvrtke "Drava International"
1/7

Anušić je dodao da je riječ o situaciji velike i opasne ugroze te da će saniranje trajati godinama, ali je naglasio kako sanaciju trebaju snositi prvenstveno vlasnici i one službe koje nisu na vrijeme reagirale.

''Svi mi koji ovdje živimo bili smo svjesni da će prije ili kasnije doći do ovakve katastrofe. Očekujemo odgovore, ali ovdje se moraju isključiti najviše državne instance'' dodao je Anušić navodeći da je ''ogromna šteta već napravljena''.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije