Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
buran početak aktualca

VIDEO Jandroković izbacio Vidović Krišto, a Bulju oduzeo riječ: 'Rekao bih vam još nešto, ali ne mogu to ovako javno'

Zagreb: Aktualno prijepodne u Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
28.09.2022.
u 10:29

Kako se u sabornici začuo smijeh, Jandroković je i na to reagirao: "Što? Sad vas zanima što bih to rekao", a Bulj je s prezirom dobacio: "Da ja dođem tamo k tebi?!"

Budući da je bio zaražen koronom prije dva tjedna, na prvi dan jesenskog zasjedanja Sabora nije mogao prisustvovati uobičajenom aktualnom prijepodnevu, no danas je premijer Andrej Plenković s ministrima stigao pred zastupnike i zastupnice u Sabor u kojem je upravo počeo "aktualac".

A počelo je prilično žestoko i burno jer je već u prvih 15-ak minuta predsjednik Sabora Gordan Jandroković podijelio čak sedam opomena, oduzevši jednoj zastupnici i pravo da danas sudjeluje u raspravi time što ju je izbacio iz sabornice. 

– Ova je sjednica besmislena nakon ove pljačke teške milijardu kuna. Džaba krečimo. Ovdje se danas, nakon te neviđene pljačke, trebalo raspravljati o ostavci Vlade – najprije je na samom početku sjednice kazao Miro Bulj (Most), na što je Jandroković uzvratio da to što je rekao nije povreda poslovnika već politički govor. Bulj se, pozivanjem na povredu poslovnika, pobunio riječima da je on danas u Sabor došao iz Sinja upravo kako bi to javno izrekao, a Jandroković je zanijekao povredu poslovnika. Kako se polemika između Bulja i Jandrokovića nastavila, šef Sabora dodijelio je Bulju dvije opomene. 

Nakon toga za povredu poslovnika javila se i Karolina Vidović Krišto (NZ) kazavši da je svojedobno upozorila na činjenicu da je šef Upravnog vijeća HERA-e Danijel Žamboki krivotvorio svoj životopis, a zatim je optužila Jandrokovića da on osobno štiti Žambokija. Kako je Jandroković i nju optužio za politički govor, rasprava između nje i šefa Sabora potrajala je, a onda i završila time što joj je Jandroković dodijelio tri opomene u nizu, oduzevši joj tako riječ i pravo da danas sudjeluje u raspravi. 

– Sličite Sanaderu. Ovo nije Sjeverna Koreja nego Hrvatska – poručila mu je Vidović Krišto, što joj je donijelo još jednu opomenu i Jandrokovićevu uputu da mora napustiti sabornicu uz njegove riječi da je izvela javnu predstavu, što joj je i bio cilj kako bi privukla pozornost.

Tada se opet javio i Bulj uzviknuvši da se u sabornici danas treba raspravljati o Ini pa je Jandroković i na to reagirao davši Bulju i treću opomenu. 

– Imate sad i treću opomenu i više danas ne možete govoriti. Rekao bih vam još nešto, ali ne mogu to ovako javno – kazao je Jandroković, na što je Bulj pozvao Jandrokovića da slobodno javno kaže to što mu ima reći. 

– Ne, ne... Ako hoćete, dođite ovdje pa ću vam reći – pozvao je Jandroković Bulja da dođe do saborske govornice. Kako se u sabornici začuo smijeh, Jandroković je i na to reagirao: "Što? Sad vas zanima što bih to rekao", a Bulj je s prezirom dobacio: "Da ja dođem tamo k tebi?!" Inače, dodajmo da je Bulju za vrijeme te rasprave bio otkopčan šlic.

Komentara 33

Avatar possibilis
possibilis
10:41 28.09.2022.

A tko ga je pitao da komentira? Otkud mu ideja da smije davati komentare na tudje govore? I to NAKON sto je cenzurirao tudji govor!

SH
Shorv600
11:44 28.09.2022.

Plenković još malo pa ni sako neće moći obući,ugojio se ko s---a.

DU
Deleted user
10:51 28.09.2022.

Znači nema slobode govora u hrvatskome saboru dok je HDZ na vlasti? Najbolje bi bilo da HDZ zabrani izlazak na izbore građanima koji ne bi glasali za HDZ!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije