Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

VIDEO Izbjegao sudar s jedrilicom pa poručio agencijama: Sramite se jer stavljate profit iznad sigurnosti

Kazao je da krivi direktno agenciju koja, kako kaže, neodgovorno predaje brodove u ruke nekompetentnim gostima.
14. rujna 2021. u 07:29 22 komentara 33818 prikaza
jedrilica
Foto: Morski.hr

Jedan nautičar ispričao je za Morski.hr kako je u Viškom kanalu prošli četvrtak skoro došlo do sudara na moru. – Jedrilica  se približavala mom plovilu brzinom od cca 8 čvorova i pritom je u dva navrata mijenjala kurs tako da nisam mogao procijeniti namjerava li me propustiti ili sjeći moj kurs. U zadnji trenutak sam usporio i skrenuo brod desno kako ne bi došlo do sudara, kada sam i snimio navedeni snimak, rekao je nautičar koji je poslao snimke portalu.

SNIMIO TRENUTAK Pogledajte kako je skiper spriječio tragediju kod Hvara: 'Idemo u sudar garant i on – ništa'

– Bitno je da charter tvrtke daju brodove u ruke nekompetentnim gostima, ne provjeravaju jesu li sposobni upravljati brodom. Ti su gosti kasnije opasnost i za sebe i za druge na moru – poručuje i kaže da je snimku proslijedio i Lučkoj kapetaniji.

– Nimalo ne krivim skippera na jahti ove kompanije jer on očito ne poznaje pravila izbjegavanja sudara na moru kao ni druga pravila – ispričao je i kazao da krivi direktno agenciju koja, kako kaže, neodgovorno predaje brodove u ruke nekompetentnim gostima.

– Vrijeme je da preuzmete odgovornost! Nakon 20 godina na moru kao kapetan na jahtama po Mediteranu i šire mogu vam samo reći: sramite se! Sramite se jer stavljate profit iznad sigurnosti i kulture plovidbe – poručuje prilično ljutit nautičar.

Gradilište novog mosta preko Save kod Stare Gradiške
POVEZIVANJE BIH I HRVATSKE
Na 4 traka novog mosta preko Save prolazit će 28.000 vozila dnevno
AUTOFLOTA
Jednostavno do vozila
Poslovni najam: Prava ušteda kod nabave vozila, a evo i zašto
 • Avatar horuk
  horuk:

  Nitko bez dozvole ne dobije plovilo na charter. Ali neki su cesto na vodi, neki dolaze samo jednom godisnje. Ako bi se zabranilo po ovom pametnjakovicu onima koji jednom godisnje iznajme jahtu onda nebi bilo 10%plovila na vodi. Uostalom, kada ... prikaži još! vidimo kakav je promet na cesti onda po takvim kriterijama i 40% vozaca nebi smjelo imati auto.

 • Avatar Večernje žutilo
  Večernje žutilo:

  Pokraj toliko prostora u viškome kanalu, njih dvojica, koji plove u istom smjeru pri brzini 8nm (ca 15 km/h 😲) si uspiju doći tako bilizu i skoro se sudariti!? Ja bi reko da ova dvojica trebaju na kompletni liječnićki pregled...

 • Avatar Proleter
  Proleter:

  Kako li tek aute voze ti koji se mileći debelim morem ne uspiju mimoić? Ne činite nauku od čarter navigavanja.