Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zviždačica

Vesna Balenović izgubila spor u Strasbourgu

vesna balenović
Davor Višnjić/Pixsell
19.10.2010.
u 18:40

Sud je utvrdio da su njezini istupi motivirani osobnom povrijeđenošću, a ne javnim interesom ili brigom za Inu

Vesna Balenović izgubila je spor koji je protiv Republike Hrvatske pokrenula na Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu! Sve njezine zahtjeve sud je ocijenio nedopuštenim i odbio ih, objavilo je Ministarstvo pravosuđa RH. Jedna od najpoznatijih hrvatskih zviždačica tražila je zaštitu Europskog suda u cijelom nizu pitanja. Tražila je zaštitu prava na slobodu izražavanja, jer je u Ini izgubila radni odnos zbog iznošenja poslovnih informacija u javnost, ali sud je utvrdio da su njezini istupi bili motivirani osobnom povrijeđenošću, a ne javnim interesom ili brigom za poslovne interese Ine.

Sud je ocijenio i da ničim nije dokazala da je diskriminirana zbog iznošenja svog mišljenja.

Ni Ustavni sud nije bio pristran kad je odlučivao o njezinu slučaju, kako je to tvrdila Balenović. Nije uspjela ni u dokazivanju da u Hrvatskoj nije imala na raspolaganju dovoljna pravna sredstva. Na kraju, Europski sud utvrdio je i da je povrijedila pravilo povjerljivosti jer je hrvatskim medijima otkrila detalje o sadržaju nagodbe o kojoj je pregovarala s državom iako je znala da je sadržaj nagodbe povjerljive prirode. Odluka Europskog suda je konačna.

Komentara 103

MA
marko53
20:27 19.10.2010.

I taj Šeks....Ni Strasbourg ne može bez njega.

OB
-obrisani-
20:09 19.10.2010.

19.10.2010. u 20:06h kumajela je napisao/la: Masonerija, Ivini pajdaši i Ivini drugovi. -------- Kojeg Ive?

CM
crna mamba
21:55 19.10.2010.

Imamo mi i danas koliko hoćeš nekakvih lažnih zviždača koji su željni slave ili su nešto drpili pa su otkriveni i dobili otkaz. Baš mi je drago da je ovakva presuda,sada ću lakše da spavam!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije