Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Velikogoričani traže da se zaustavi ubijane pasa u skloništu

Vlasnici i ljubitelji pasa pozvali odgovorne da rade svoj posao, a gradonačelnika Dražena Barišića da počne graditi azil
26. listopada 2015. u 11:00 2 komentara 841 prikaza
Prosvjed Velika Gorica
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/18

Nova svjedočenja ljudi koji su iz Skloništa za životinje Pokupsko Cerje željeli udomiti pse, kao i prvih susjeda, a svi su još jednom potvrdili kako se u skloništu psi zlostavljaju, razlog su jučerašnjeg okupljanja Velikogoričana.

Vlasnici i ljubitelji pasa družili su se u parku na Trgu dr. Franje Tuđmana, a kako su nam rekli, okupili su se da ponovno ukažu na probleme vezane uz rad skloništa u Pokupskom Cerju.

- Dosta smo šutili dok su oni ubijali i maltretirali pse. Sada više ne šutimo i nećemo stati dok odgovorni ne počnu raditi svoj posao - rekli su okupljeni, prisjetivši se svih životinja koje su mogle biti udomljene, ali su u skloništu ipak ubijene. I dok čekaju da konačno saznaju rezultate odabira skloništa koje će ubuduće zbrinjavati napuštene životinje, a čuli su da to neće biti Pokupsko Cerje, nadaju se i nastavku razgovora volontera i gradonačelnika Dražena Barišića.

Istovremeno, pozivaju ga da održi obećanje koje je dao prije nekoliko mjeseci, kad je najavio da će Velika Gorica graditi no kill azil u kojem će se o napuštenim životinjama i njihovom udomljavanju brinuti volonteri.

<<figa-nije-stigla-u-dom-u-kjem-su-je-iscekivali-ne-zna-se-je-li-ziva

Ilustracija
VAŽNO
Imate atmosferski bojler? Ovo su neke stvari na koje treba paziti kako biste izbjegli tragične posljedice

A1 izdvaja za Vas

  • osica:

    Bravo velikogoričani. Puna podrška, nešto je jako jako suspektno "ako hoću uomiti psa" moram predati osobnu, odabrala sam psa, i čekam poziv, jer me "kao provjeravaju" . Nestrpliva sam, dolazim a mog psića više nema ?. Krasno, vidim na nternetu ... prikaži još!etu imaju i veterinarsku ambukantu "kako je mogao uginuti , nije mi izgledao bolestan, a i pomoć je tu" ????????......... bezbroj, odgovora 0. Udomila sam psića iz jednog zarebačkog azila ," dok si rekao keks". Sretan je već 5 godina u Prmorju. Imamo problem koji mjerodavni ne riješavaju već mjesecima , no ne znamo razlog, samo ga slutimo.

  • ivanjoksimovic:

    Bravo. Azili za pse su nekima postali ozbiljan biznis. Ako se ne varam, zakon u Hrvatskoj nalaze da azil mora da cuva psa do 60 dana. Nakon tog perioda azil vise nije duzan da brine o psu i ne zna ... prikaži još! se sta se dalje sa tim psima dogadja. Naravno, azili za pse dobijaju novcanu naknadu grada. Ako se ne varam, emisija "Provjereno" je pre nekoliko meseci pricala na tu temu.