Naslovnica Vijesti Hrvatska

Veliki poster "Novi hrvatski rukopis"

25. ožujka 2014. u 15:01 15 komentara 7427 prikaza
rukopis
Foto: VL

Živimo u vremenu u kojem zbog napretka tehnologije sve manje pišemo i kao da ne shvaćamo kolika je važnost pisma i - rukopisa. Akademski slikar Siniša Reberski za potrebe jedinstvenoga Hrvatskoga pravopisa IHJJ-a izradio je slova za novi hrvatski rukopis, koji će se od jeseni primjenjivati u svim početnicama. Naučite pravilno pisati pisana slova jer je to neprocjenjivo vrijedna vještina.
Stoga, donosimo poster uz koji je najlakše naučiti pravilno pisati.

Ne propustite Večernji list, u četvrtak, 27. 3.

oglas - poster | Autor : VL Foto: VL

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
 • verakruz:

  Tko vam je ovo radio? Užas! Niti znate kako po redu ide Abeceda, niti su Q, W, X, Y hrvatska slova! Kako onda stavljate natpis "Hrvatski pravopis" ? Sramota , bruka i kuku lele... Takvi su vam i novinari, a ... prikaži još! urednici i vlasnici vam svakako u svom maternjem ne koriste ni dž, lj, nj,, ali sigurno koriste i Q i W i X i Y...

 • Avatar Rustem pasha Hirvat
  Rustem pasha Hirvat:

  Pored ovakve grozote dobro smo i prošli, mogao nam je SDP uvaliti ćirilicu

 • Avatar velika jabuka
  velika jabuka:

  jel to dekret? vidi malo pisano 'f-liči na produkt neuspješne plastične operacije', vidi nekonzistentnu primjenu petlje kod velikih pisanih slova (Z i Ž je nemaju). k tome je i ona gornja 'zastavica' na Mi N skroz nepotrebna i arhaična. ne ... prikaži još!e prihvaćam, palac dolje!