Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Meta 2'

Velika akcija u BiH: Istragom obuhvaćeno 20 osoba, 16 od njih su policajci. Pretražena i postaja

BiH policija
Hrvoje Jelavic/Pixsell
Autori: Vecernji.hr, Hina
18.07.2023.
u 11:36

Privedene se tereti za udruživanje radi počinjenja kaznenih djela, zloporabu službenog položaja ili ovlasti te primanje mita, ali i povezanost odnosno izravno sudjelovanje u trgovini drogama

Od ranih jutarnjih sati, u BiH provodi se velika policijska akcija kodnog naziva "Meta 2". Akcija je rezultat višemjesečnih operativnih aktivnosti policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Najmanje 16 policajaca uhićeno je u BiH u sklopu istrage o korupciji u policijskim strukturama, potvrdili su tijekom dana iz Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije. 

U raciji provedenoj temeljem sudskih naloga privedeni su policajci koji su bili na službi u mjestu Kakanj, u blizini Zenice. Privedene se tereti za udruživanje radi počinjenja kaznenih djela, zloporabu službenog položaja ili ovlasti te primanje mita, ali i povezanost odnosno izravno sudjelovanje u trgovini drogama.

Evledin Fišek, glasnogovornik županijskog MUP-a, potvrdio je lokalnim medijima kako je istragom obuhvaćeno ukupno 20 osoba, od kojih su 16 policajci. Tijekom racije pretraženo je dvadesetak objekata koje su osumnjičeni koristili, uključujući tu policijsku postaju u Kaknju. Cilj je bio pronaći i oduzeti predmete koji će biti korišteni kao dokazi u kaznenom postupku protiv dvadeset osoba. Fišek je agenciji Fena potvrdio kako je jedan osumnjičeni u bijegu i za njim se traga.

VEZANI ČLANCI:

Osobe se sumnjiče za udruživanja radi počinjenja kaznenih djela u vezi sa zloupotrebom službenog položaja i ovlasti te kaznenih djela primanja dara i drugih oblika koristi, odavanja službene tajne, neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga te teške krađe, navodi portal Vijesti.ba.

U akciju privođenja bili su uključeni i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a svi uhićeni bit će predani županijskom tužiteljstvu radi nastavka istrage.

VIDEO U pomorskoj nesreći kod Murtera poginula jedna osoba

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije