Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deng Ying

Veleposlanica Kine: Hrvatska visoko cijeni razvoj

Deng Ying
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
1/14
04.11.2014.
u 15:39

Svaka županija ima jasan razvoj i to je na mene ostavilo dubok dojam, rekla je Njezina Ekselencija Deng Ying

- Na  inicijativu Ministarstva vanjskih poslova i poziv župana jučer i danas sam u posjetu Međimurskoj i Krapinsko – zagorskoj županiji.  Posjet  je vrlo sadržajan i bogat. Upoznala sam se s osnovnim informacijama i posjetila četiri tvrtke i jednu ekonomsku školu. Dva župana i pročelnik iz Ministarstva su stalno sa mnom i to je znak da Hrvatska visoko cijeni razvoj, svaka županija ima jasan razvoj i to je na mene ostavilo dubok dojam. Osjećam da ove dvije županije imaju dobar razvoj i planiranje, a također vidim potencijal za suradnju između dvije zemlje ne samo na nivou države već i lokalnih uprava. Možemo razvijati bilateralnu suradnju ne samo na području gospodarstva i ekonomije već i u oblasti kulture, obrazovanja, turizma i energetike. Ovo je početak, a kinesko Veleposlanstvo će biti most za daljnje kontakte  i buduću suradnju. Mi ćemo pružiti veliku pomoć i dati podršku. Želim se zahvaliti Ministarstvu vanjskih poslova Hrvatske na srdačnosti i odličnoj organizaciji posjeta. Imam veliko povjerenje prema budućoj suradnji – rekla je veleposlanica NR Kine, Njezina Ekselencija Deng Ying nakon dvodnevnog boravka u Krapinsko – zagorskoj županiji u kojem je posjetila Terme Tuhelj i dvije tvrtke na području općine Bedekovčina, Inkop, tvornicu kože i obuće, te Zagorku, tvornicu  kamina, kaljevih peći i vatrostalnih materijala. 

Delegaciju Krapinsko – zagorske županije predvodio je župan Željko Kolar koji je istaknuo da je to također i nastavak razvoja klastera sjeverozapadne Hrvatske kako bi se s kvalitetnim proizvodima lakše došlo do kineskog tržišta. Inkop se nada suradnji s Kinom na svojim posebnim proizvodima, primjerice obućom za vojsku, a Zagorka na energetskim projektima koje Kina provodi u regiji, a u kojima bi sudjelovala s vatrostalnim materijalima. Njezina Ekselencija obećala je svu pomoć i uspostavu kontakata s kineskim ulagačima u termoelektrane u regiji.

>> Moćna Kina na beogradski sajam dovodi 200 ljudi

>> Da bi uspjeli u budućnosti, uveli obavezno učenje kineskog

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije