Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi vlasnik Jozo Kaleb

Već ujesen obnova hotela, hostela i kavane Central?

Central
Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
08.05.2014.
u 10:37

Gradonačelnik Karlovca Damir Jelić najavio podršku projektu novog suvlasnika

Jozo Kaleb iz Beča novi je suvlasnik tvrtke Central čije je jedino vlasništvo zapuštena zgrada bivšeg hotela Central u karlovačkoj jezgri.

Nema kočenja

Austrijski poduzetnik i karlovački zet za 50 posto udjela u tvrtki Central ponudio je na javnoj dražbi na Općinskom sudu u Karlovcu 1,205.000 kuna nakon što je dokazao uplatu jamčevine, koja iznosi deset posto od ukupne procijenjene vrijednosti poslovnog udjela, a to je 2,408.209 kuna. Puni iznos mora isplatiti u roku 60 dana. Predstavnici vjerovnika Mare Markić i Žitoproizvoda nisu krili zadovoljstvo ishodom dražbe održane u sklopu ovršnog postupka nad Koranom, koja se nalazi u stečaju. Novi partner Gradu u suvlasništvu nad Centralom čak najavljuje mogućnost da na jesen Karlovčani opet uživaju u tom kultnom objektu, odnosno da prorade hotel, hostel i kavana, mada ne gaji iluzije da će se raditi o brzom povratu ulaganja.

– Novog vlasnika nećemo kočiti s projektima. Pomoći ćemo da ih ostvari, ako budu u skladu s konzervatorskim uvjetima – poručuje gradonačelnik Damir Jelić.

Zakonski je moguće da novi vlasnik uveća udio u vlasništvu, ukoliko bude jedini ulagač. No, zašto Grad u suradnji s Koranom ili bez nje nije ulagao u zgradu, zauzeo tokom svih ovih godina aktivniju ulogu? Podsjetimo da su 1999. osnovali Cental d.o.o., o kojem se vrlo malo ili gotovo ništa u javnosti nije znalo. Gradskom vijeću nisu podnošena izvješća o poslovanju niti se raspravljalo o toj gradskoj tvrtki, mada bi se kroz raspravu možda ranije iznašlo rješenje problema danas ograđene derutne zgrade.

– Najbitnije je da se hotel čim prije obnovi. Čekamo da se okonča postupak, a nakon ishođenja dozvola i u suradnji s Konzervatorskim odjelom ćemo započeti s obnovom – kaže Matej Kaleb, Jozin sin i predstavnik novog vlasnika.

Žele urediti hotel i hostel, te kavanu. Novi vlasnik teži dobrim odnosima s Gradom koji je suvlasnik.

– Želimo zapošljavati i da Karlovčani imaju gdje slaviti. Treba vratiti život u Zvijezdu – napominje M. Kaleb.

Vlasnici hotela u Beču

Kalebi su vlasnici Ekotoka iz Draganića čija je osnovna djelatnost proizvodnja, distribucija i opskrba električnom energijom. Imali su hotel Lero u Dubrovniku, a J. Kaleb dodaje da su vlasnici i hotela u Beču.

Komentara 1

Avatar messerschmidt
messerschmidt
11:01 08.05.2014.

Hmm. Ekotok mi zvuči kao mini hidrocentrala. Kroz Draganić jedino prolazi metar širok potok koji izvire na Sopotu, Žumberak. Teoretski bi to značilo da su mogli sagraditi jedino minicentralu na tom potoku, a koliko znam, na tom potoku nema niti niti jedne? I ovo - imali hotel u Dubrovniku, što znači da sad nemaju, ali tvrde da stvarno imaju hotel u Beču?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije