Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante Glavan:

Uzroci pada će se lako utvrditi jer je velika sreća što je pilot preživio

pao mig
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/5
06.08.2014.
u 14:02

Glavan napominje da je prerano govoriti o tome što se dogodilo jučer s MiG-om koji je pao kod Velike Gorice i kaže da će to utvrditi istraga.

- Uzroci pada MiG-a 21 lako će se utvrditi jer je velika sreća što se pilot uspio katapultirati i što je preživio nesreću – kaže pukovnik u mirovini i bivši načelnik kriminalističke vojne policije Ante Glavan. Sudjelovao je u istragama padova MiG-ova 1995. i 1996. godine koje, nažalost, piloti nisu preživjeli.

Glavan napominje da je prerano govoriti o tome što se dogodilo jučer s MiG-om koji je pao kod Velike Gorice i kaže da će to utvrditi istraga. A u istrazi će, objašnjava, morati sudjelovati i vojna i kriminalistička civilna policija te pravosudna tijela odnosno sudac istrage i tužitelj.

- S obzirom na to da nitko od njih nema potrebna stručna znanja jer se radi o vrlo specifičnom događaju, u očevidu će morati sudjelovati i stručnjaci iz Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji će stoga biti priključeni istrazi – kaže Glavan. Dodaje da je gotovo nemoguće doći do zaključka što se dogodilo s palim MiG-om ako se ne postigne sinergija svih tih nadležnih tijela. A tome će pridonijeti i crna kutija koja će otkriti što se sa zrakoplovom događalo zadnjih trenutaka prije pada. Zrakoplov je pao zbog tehničkog, ljudskog ili i tehničkog i ljudskog faktora. A kad se dovrši očevid, cijela se dokumentacija zatim predaje nadležnom državnom odvjetništvu na daljnje postupanje.

>>EKSKLUZIVNO Poslušajte snimku razgovora kontrole leta i pilota MIG-a!

>>'Avion je bio neupravljiv. Jedino sam gledao da izbjegnem kuće!'

>>MIG koji se danas srušio uopće nije smio letjeti!

Komentara 3

SC
schteff
15:32 06.08.2014.

a šta bi bilo da je pao na VOJNIĆ ? na obljetnicu OLUJE ???? na goloruki srpski narod ? ma to je Antunovićka pokvarila avion, kad se ispovraćala po kabini.....

Avatar imotska115
imotska115
03:32 07.08.2014.

Kakve gluposti zrakoplov je pao zbog ljudskih ili mehanickih faktora. Piot se spasio i ostao ziv da nam kaze istinu sto se dogodilo. Svaka mu cast borio se sve do zadjne sekunde da spasi zrakoplow i najzadnje sebe i to sa 200 meraea visine. On je heroj za mene.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
06:23 07.08.2014.

Uzrok pada stari zrakoplov koji je svoje davno dao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije