Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

UZOR-ov projekt ‘Teretnim biciklom do održive zajednice’ osvojio nagradu SozialMarie

UZOR
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
06.05.2014.
u 14:00

Projekt se u Koprivnici provodi od 2010. godine. Od tada je teretnim biciklima skupljeno 605 tona otpadnog papira

Udruga za održivi razvoj Hrvatske, sa sjedištem u Koprivnici, ponovno ima puno razloga za zadovoljstvo. Njihov projekt “Teretnim biciklom do održive zajednice” jedini je iz Hrvatske uvršten među najbolje projekte u Beču i osvojio je nagradu SozialMarie 2014. u iznosu od 1000 eura.

- Nagrada SozialMarie je ove godine dodijeljena deseti put, a ključni joj je cilj potaknuti umrežavanje društvenih projekata i pojačati svijest o važnosti društvenih inovacija. Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija zauvijek su tako dobili svoje prvo i istaknuto mjesto na interaktivnoj karti nagrađenih projekata ove bečke zaklade koja trajno promovira i pomaže najbolje projekte - istaknuo je predsjednik UZOR-a Matija Hlebar.

Dodao je da je njihov projekt izabran među 15 najboljih u snažnoj konkurenciji 261 prijavljenog projekta iz cijele Austrije, Mađarske i Češke, dok su projekti iz Slovačke, Poljske, Hrvatske, Slovenije i Njemačke iz praktičnih razloga morali biti unutar radijusa od 300 kilometara zračne udaljenosti od Beča.

UZOR-ov projekt u Koprivnici se provodi od 2010. godine, a temelji se na inovativnom sustavu za odvojeno skupljanje otpadnog papira teretnim biciklima (ekološkim vozilima) u kućanstvima, sistemom “od vrata do vrata“. Na taj način lani je skupljeno 250,4 tona papira, što je gotovo četiri puta više nego 2010. godine.

- Za sada imamo tri zaposlena vozača teretnih bicikala iz dugotrajno nezaposlenih društvenih skupina. Nedavno smo podnijeli zahtjev za još dva nova vozača putem programa javnih radova - kazao je Hlebar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije