Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REFERENDUM

Bulj: 'Dajte rok i prebrojite to više, predajte DIP-u', Bošnjaković: 'Sve je sukladno Ustavu'

PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.02.2022.
u 11:09

Most je predao potpise 24. siječnja.

Saborski zastupnici nastavljaju sjednicu raspravom o prijedlogu Odbora za Ustav i Poslovnik da se Vladu zaduži da provjeri broj i vjerodostojnosti potpisa prikupljenih za Mostove referendumske inicijative Odlučujmo zajedno i Dosta je stožerokracije. Podsjećamo, potpisi su predani 24. siječnja.

 

Na samom početku Mostov Miro Bulj zatražio je stanku.

- Prošlo je 18 dana. Vlada Andreja Plenković ne želi dati rok. Čega se bojite? Mislio sam da je Lovre Kuščević nešto najgore, a sada je vidljivo da je radio po nalogu Andreja Plenkovića. Mi smo potpise brojili 30 dana, uz to što su bili praznici i tada ste upozoravali da se dugo broji. Zašto vi niste odredili rok? Koji je interes vas u HDZ-u - ustvrdio je.

Kazao je da su brojne zemlje ukinule COVID-potvrde te da jedno mišljenje o ukidanju COVID potvrda govori Krunoslav Capak, a drugo Davor Božinović.

SDP-ov Peđa Grbin kazao je da je referendum posljedica djela Vlade. Najavio je da će SDP  predložiti da brojenje referenduma provodi DIP.

HDZ-ov Dražen Bošnjaković istaknuo je Odbor za ustav, čiji je on predsjednik, većinom glasova predložio Saboru da Vlada provjeri broj prikupljenih potpisa i da na prikupljanju potpisa bude dvoje pripadnika građanske inicijative.

- Dajte rok i prebrojite to više, predajte DIP-u i dajmo narodu da glasa - poručio je Bulj, na što mu je Bošnjaković kazao da je sve napravljeno u skladu s Ustavom.

- Ovo je pljuvanje u Ustav. Odredite rok. Ne sramotite narod. Pljunuli ste u lice narodu - replicirao je Bulj tražeći povredu poslovnika, što mu je pak odbio Gordan Jandroković.

Zastupnica Centra Dalija Orešković kazala je da jedina gora stvar od zlouporabe straha od cjepiva radi stjecanja jeftinih političkih bodova je zloupotreba vlasti u režiji HDZ-a.

- Kako je moguće da je nama danas problem prebrojavanje potpisa nakon što smo se imali prilike uvjeriti u tehničke mogućnosti DIP-a? A mi to predajemo Vladi kojoj više nitko ne vjeruje - kazala je. Odgovorio joj je HDZ-ov Borić zapitavši se kako to da im nitko ne vjeruje te je podsjetio na rezultate parlamentarnih i lokalnih izbora.

 

Ključne riječi

Komentara 10

LL
lijepa_li si
12:56 10.02.2022.

s svom logistikom, državni aparat puno sporiji u prebrojavanju listića od stranke s ograničenim resursima? još jedna pljuska državnim službenicima, tromom i nesposobnom sustavu!

Avatar gorilla_glue
gorilla_glue
16:24 10.02.2022.

pazite kaj vam velim. sad buju mjesec dva brojali i provjeravali potpise, a onda ce negdje izmedju tog i raspisivanja referenduma (nece ovaj put biti nikakvog kuscevica, garantiram) ukinuti covid potvrde. do tada ce se danskoj i ujedinjenom kraljevstvu pridruziti jos pokoja eu drzava, i to ce im biti izlika, odnosno razlog. dakle, prevare i izmisljanja nevaljanih potpisa nece biti, sve ce biti ok, a onda ce ukinuti potvrde bez referenduma. sistem ispada posten, hdz slusa struku, mostu propala inicijativa, a sdp i ostatak oporbe je lijepo sjedio na dva stolca (kao, zamjeraju vladi ovo i ono, ali nisu bas sto posto za referendum) i to ce biti to. sve je postavljeno za takav ishod. jedino ako se ne pojavi nova varijanta. iz kine nece biti (oni su svi zdravi imaju jednog oboljelog svakih sest mjeseci, lol) , afrike isto nece biti(to su ispucali za omicron) , dakle ostaje samo juzni ili sjeveni pol, lol.

Avatar Bongozg
Bongozg
11:28 10.02.2022.

Ajde, Bulj ne filozofiraj. Potpise ste mogli uslikati i onda kontrolirati, ali u svakom slučaju oni ne pripadaju vama. Jednako kao što ste ih vi brojali 2 mj, tako ce ih i oni sada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije