Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši načelnik

Uzeo kulen i kobasice za 50.000 i kupio 'općinski' auto za 350.000 kn

auot
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/3
26.10.2013.
u 10:04

Potrošio je 1,1 milijun kn koje su uplatili seljaci, novac od vodne naknade, nije plaćao doprinose za zaposlene... – optužuje Matanović Maletića

U idućih desetak dana načelnik Općine Tordinci Željko Matanović (SDP), koji je u lipnju izabran na tu dužnost, podnijet će kaznenu prijavu protiv bivšeg načelnika Josipa Maletića (HDZ) koji je na toj funkciji bio 12 godina. – Prijavit ću trošenje sredstava koje su poljoprivrednici uplaćivali kao jamčevinu na natječajima za zakup i kupnju zemlje. Za tekuće poslovanje potrošeno je 1,1 milijun kuna koje moramo vratiti seljacima, ali taj novac sada nemamo. Preuzevši dužnost, zatekao sam i neplaćene doprinose za zaposlene, potrošena uplaćena sredstva za vodne naknade i slično – kaže Matanović. Pregledom natječajne dokumentacije uvidio je i da je Maletić 9. travnja ove godine sklopio ugovor sa svojom suprugom Bernardicom Maletić, vlasnicom OPG-a, za kupnju 49 hektara zemlje. Kako iznos za kupnju od 800.000 kuna nisu uplatili odjednom, kako su se obvezali ugovorom, on je raskinut.

– Ima tu, nažalost, još sličnih primjera rastrošnosti i nepotrebnog trošenja sredstava. Bivši načelnik radio je kao volonter, ali za naknadu od 5800 kuna. Dobili smo i opomenu pred tužbu jer je za tri godine, kao načelnik, uzeo kulena i kobasice za 50.000 kuna koje nije platio. U isto vrijeme voda koju koristimo nije za piće, mrtvačnice sagrađene prije desetak godina nemaju dozvolu ni struju, nemamo vrtić... – nabraja Matanović. Iako Općina Tordinci ima samo oko 2000 stanovnika, 2010. godine općina je na leasing uzela skupocjeni C5 3,0 HDI Exclusive koji stoji 350.000 kuna. Radi se o automobilu snage 177 kW sa svom mogućom opremom za koji mjesečna rata leasinga iznosi oko 5200 kuna.

– Znamo i za pet-šest podnesenih kaznenih prijava. Samo jedan pneumatik za to vozilo košta oko 2000 kuna – tvrdi Matanović.

Prozvani Maletić kratko nam je u telefonskom razgovoru rekao da ne zna ništa o kaznenim prijavama te da ne želi ništa više reći dok se ne konzultira s odvjetnikom.

>> SDP-ov najbolji izborni rezultat u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije