Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasprava

Ustavni suci odlučit će o Zakonu o manjinama vjerojatno u srpnju

\'01.06.2010. Varsavska, Zagreb - Jasna Omejec, predsjednica Ustavnog suda RH Photo: Patrik Macek/PIXSELL\'
Patrik Macek/Pixsell
11.04.2011.
u 17:25

Predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak istaknuo je da spornim zakonom Srbi u konstitutivnom smislu postaju polunarod.

Pitanje je li Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina koji Srbima u Hrvatskoj daje povlašteni status u skladu s Ustavom još je bez odgovora.

Predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec nakon rasprave o spornom zakonu poručila je da će suci odlučiti nakon što dobiju više mišljenja stručnjaka, vjerojatno u srpnju. Četiri mišljenja ustavnih znalaca, koja su već dobili, bila su im previše različita iako su svi rekli kako su zakonom Srbi stavljeni u neravnopravan položaj s ostalim manjinama.

Predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak istaknuo je da ovakvim zakonom Srbi u konstitutivnom smislu postaju polunarod, što je početak vraćanja ustavnog položaja Srba u vrijeme komunističke Jugoslavije.

Izmjene zakona branio je Milorad Pupovac, potpredsjednik SDSS-a, stranke kojoj zakon omogućava da dobije sva tri mandata.

– Ovaj model otklanja mogućnost segregacije, narušavanje privatnosti i barem dijela tajnosti. Ovo je funkcionalno rješenje – poručio je Pupovac.

Komentara 14

OB
-obrisani-
17:45 11.04.2011.

@brainiac Ma kakvi. Sve je pod kontrolom, samo se valjda Šeks još nije skroz otrijeznio da im napiše odluku.....

BR
brainiac
17:36 11.04.2011.

Staro \'strucno\' misljenje se zagubilo u ladicama od ebanovine, pa se ide po novo \'strucno\' misljenje. Konacna odluka MOZDA prije ljetnog plandovanja.

OB
-obrisani-
14:10 12.04.2011.

Kad misle Suci Ustavnog suda rješit predmet o izvantjelesnoj oplodnji umijesto da se bave glupostima od koje nema koristi Hrvatski narod!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije