Naslovnica Vijesti Otkrijte tajne Lijepe Naše

Unajmite bicikle za velike i male i uživajte u vožnji

Zadovoljivši visoke standarde kvalitete pod nazivom Cyclist Welcome Quality, 27 objekata u zagrebačkoj okolici ušlo je na popis mjesta koje se preporučuju posjetiteljima koji zelenu okolicu glavnoga grada žele upoznati na biciklima
23. studenoga 2018. u 12:00 0 komentara 57 prikaza
Zagrebačka županija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Prepoznavši trend i potrebu intenzivnog razvoja cikloturizma, Turistička zajednica Zagrebačke županije objedinila je objekte koji nude ugostiteljske, informativne i druge turističke usluge namijenjene cikloturistima, te ih organizirala i umrežila u integralni turistički proizvod. Zadovoljivši visoke standarde kvalitete pod nazivom Cyclist Welcome Quality, 27 objekata u zagrebačkoj okolici ušlo je na popis mjesta koje se preporučuju posjetiteljima koji zelenu okolicu glavnoga grada žele upoznati na biciklima.

Grad Zagreb Od brendova do unikata Šoping u Zagrebu mamac za turiste

Zagrebačka županija prva je županija u Hrvatskoj koja je implementirala sve biciklističke rute svojih gradova i općina na jednom mjestu u platformi Vision One. Trenutačno se na platformi nalazi više od 90 biciklističkih ruta iz sedam županija u Hrvatskoj, što je danas čini najvećom platformom kako turističkog sadržaja, tako i digitalnih biciklističkih ruta.

Cikloturistička karta Zagrebačke županije sadržava čak 13 manjih karata odnosno biciklističkih ruta koje je moguće preuzeti putem posebne aplikacije, a na kojoj vam je jasno naznačeno, osim rute kojom vozite, i na koje ćete sve kulturne ili povijesne zanimljivosti naići, poput crkve, staroga grada, nekog mlina, stogodišnjeg stabla, pa sve do prodavaonica ili servisa za bicikle koji se nalaze na rutama, a tu je i popis restorana, kafića, odmorišta.

Advent u Zagrebu najljepši europski advent Zagreb u duhu bajki Ivane Brlić Mažuranić

Jedna od ruta je, primjerice, ona na relaciji Kostanjevac – Kanjon Slapnice – Mrzlo Polje – Gornja Vas – Petričko Selo – Jurkovo Selo. Uz opis rute, imate i mogućnost odabrati težu ili lakšu stazu, ovisno o tome jeste li rekreativac ili sportaš, a možete i odlučiti predahnuti od vožnje biciklom i krenuti, primjerice, u berbu gljiva uz cestu, jer i to se sugerira u nekim rutama kao mogućnost. U svakom slučaju, užitak vožnje biciklom kroz Zagrebačku županiju prožet je različitim sadržajima, a niz seoskih domaćinstava iznajmljuje bicikle kako bi obitelji s mališanima dio dana mogle provesti uživajući u vožnji.

Romb Technologies
EUROPSKI FONDOVI
Romb Technologies: Razvijamo autonomne viličare koji bi mogli preokrenuti industriju naopačke
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.