Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borac za prava

Umrla američka pjesnikinja Maya Angelou: 'Inspirirala je milijune'

Maya Angelou
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
28.05.2014.
u 20:46

Bivši američki predsjednik Bill Clinton povodom smrti je napisao da je "Amerika izgubila nacionalno blago, a Hillary i ja voljenu prijateljicu".

Američka pjesnikinja i spisateljica i poznata osoba američkog pokreta za civilna prava, Maya Angelou, umrla je u svojem domu u Sjevernoj Karolini u 86. godini, piše Guardian.  

"Živjela je život kao učiteljica, aktivistica, umjetnica i ljudsko biće. Bila je borac za jednakost, toleranciju i mir", napisao je u priopćenju o smrti sin spisateljice Guy B Johnson. Bivši američki predsjednik Bill Clinton povodom smrti je napisao da je "Amerika izgubila nacionalno blago, a Hillary i ja voljenu prijateljicu".

Maya Angelou je u svojoj dugoj karijeri napisala više od 30 knjiga i osvojila nagradu Grammy za tri albuma recitacija. Prošle godine je dobila nagradu za životno djelo National Book Award. 1928. godine se rodila u St. Louisu u Missouriju, a od ranih 80-ih je živjela u Sjevernoj Karolini gdje je predavala na Sveučilištu Wake Forest u Winston-Salemu. Sveučilište je napisalo da je Angelou "bila nacionalno blago čiji život i učenje je inspiriralo milijune diljem svijeta".

>>Evo što je Severina poručila obožavateljicama za Dan žena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije