Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova politika

Umjesto da kažnjavaju, inspektori savjetuju ugostitelje

'20.01.2012., Split - Restoran Bota-Sare na Bacvicama koji posluzuje Japanske specijalitete poput susija. Konobari. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
20.06.2012.
u 19:00

Na internetskoj stranici www.inspektorat.hr poduzetnici u turizmu mogu provjeriti što moraju zadovoljiti i što im Inspektorat provjerava

Da bi izbjegli kazne zbog kršenja propisa, Državni je inspektorat na svojoj internetskoj stranici objavio upute za ugostitelje i poduzetnike u turizmu. Želja im je, kažu inspektori, u otežanoj gospodarskoj situaciji pomoći poslodavcima da poštuju propise i da s inspektorima postanu suradnici, a ne da ih moraju sankcionirati. Državna inspekcija upute je napisala prema važećim zakonskim propisima, ali i prema analizi svog dosadašnjeg terenskog rada.

Na jednome su mjestu saželi sve obveze koje poduzetnici u ovim oblastima moraju ispoštovati, a cilj im je smanjiti sivu ekonomiju, nelojalnu konkurenciju poduzetnicima koji posluju u skladu s propisima, povećati registraciju turističkog prometa, bolju zaštitu i uslugu gostima i turistima te zaštitu prava radnika.

Na stranici www.inspektorat.hr može se naći i "kontrolna lista" u kojoj će trgovačka društva, trgovac pojedinac ili obrtnik naći što točno inspekcija kontrolira kada dođe kod njih.

Komentara 2

SA
samuel
07:16 21.06.2012.

sumljam da je to istina ali ako je onda je korak u pravom smjeru.

Avatar cetina
cetina
13:44 21.06.2012.

Tako i treba da bude a ne da ih se lovi iz zasjede.Ako poslije ovog saznanja naprave prekrsaj nemogu se pravdati da nisu znali.Ovo je pravac kojim drzava treba ici.Sve treba biti javno.Sva ministarstva trebaju shvatiti da oni sluze narodu a ne obratno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije