Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Umjesto da kažnjavaju, inspektori savjetuju ugostitelje

Na internetskoj stranici www.inspektorat.hr poduzetnici u turizmu mogu provjeriti što moraju zadovoljiti i što im Inspektorat provjerava
20. lipnja 2012. u 19:00 2 komentara 6 prikaza
'20.01.2012., Split - Restoran Bota-Sare na Bacvicama koji posluzuje Japanske specijalitete poput susija. Konobari. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Foto: 'Ivana Ivanovic/PIXSELL'

Da bi izbjegli kazne zbog kršenja propisa, Državni je inspektorat na svojoj internetskoj stranici objavio upute za ugostitelje i poduzetnike u turizmu. Želja im je, kažu inspektori, u otežanoj gospodarskoj situaciji pomoći poslodavcima da poštuju propise i da s inspektorima postanu suradnici, a ne da ih moraju sankcionirati. Državna inspekcija upute je napisala prema važećim zakonskim propisima, ali i prema analizi svog dosadašnjeg terenskog rada.

Na jednome su mjestu saželi sve obveze koje poduzetnici u ovim oblastima moraju ispoštovati, a cilj im je smanjiti sivu ekonomiju, nelojalnu konkurenciju poduzetnicima koji posluju u skladu s propisima, povećati registraciju turističkog prometa, bolju zaštitu i uslugu gostima i turistima te zaštitu prava radnika.

Na stranici www.inspektorat.hr može se naći i "kontrolna lista" u kojoj će trgovačka društva, trgovac pojedinac ili obrtnik naći što točno inspekcija kontrolira kada dođe kod njih.

Zagreb: Tomislav Tomašević sa suprugom, roditeljima i bratom
Iva Mertić Tomašević
Tko je izgledna prva dama Zagreba? Kada ga je tek upoznala, mislila je da Tomislav nije za vezu
CAMPGO Campers
PROMO
Hrvati prigrlili trend kampiranja
  • samuel:

    sumljam da je to istina ali ako je onda je korak u pravom smjeru.

  • Avatar cetina
    cetina:

    Tako i treba da bude a ne da ih se lovi iz zasjede.Ako poslije ovog saznanja naprave prekrsaj nemogu se pravdati da nisu znali.Ovo je pravac kojim drzava treba ici.Sve treba biti javno.Sva ministarstva trebaju shvatiti da oni sluze narodu a ne obratno.