Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE PROMJENU SUSTAVA

Udruga tvrdi da se na razminiranju ne radi, a otvoreno je šest projekata od 28 mil. kuna

pirotehničari
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
17.05.2016.
u 23:20

Tvrtke nemaju posla, čime im je ugrožen opstanak, kao i egzistencija pirotehničara, kaže Zdenko Sokač

Od premijera Tihomira Oreškovića HUP-Udruga poslodavaca humanitarnog razminiranja očekuje “žurno angažiranje na rješavanju sadašnje neodržive situacije”, poručili su članovi udruge na današnjoj konferenciji za medije na kojoj su upozorili na probleme u postojećem sustavu razminiranja, naglasivši da ga treba hitno mijenjati. Kao posljedicu sadašnjeg lošeg stanja navode apsurdnu situaciju. Naime, za ovu godinu za razminiranje je, kažu, predviđamo rekordnih 509 milijuna kuna, ali se natječaji ne raspisuju.

– Novca ima, ali se na razminiranju ne radi. Većina tvrtki nema posla, čime je ugrožen njihov opstanak, kao i egzistencija pirotehničara – rekao je Zdenko Sokač, član Izvršnog odbora HUP-Udruge poslodavaca humanitarnog razminiranja.

Međutim, tvrdnja da natječaja nema i nije sasvim točna – u Hrvatskom centru za razminiranje u Sisku u petak su se otvarale ponude za šest projekata za razminiranje, ukupno vrijednih oko 28 milijuna kuna. Jedan od kriterija za odabir izvođača jest i cijena, a upravo je dio tvrtki koje se nalaze u Udruzi ponudio upola nižu cijenu od predviđene. A Agencija za plaćanje u poljoprivredi raspisala je natječaj za razminiranje poljoprivrednih površina vrijedan oko 210 milijuna kuna.

>> 300 pirotehničara prosvjedovalo na Markovom trgu, Orešković ih nije primio

>> 'Ako se očiste mine, dobro, ako netko ne daj Bože pogine, dobro, ali bitno je da se zaradi'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije