Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJED I KAZNA

Udruga seljaka: Prosvjednici su nacionalni heroji, a ne krivci

seljaci
Dragutin Šantoši
20.05.2010.
u 12:03

Ako je netko kriv onda je to premijerka Kosor koja sa seljacima nije htjela razgovarati, kaže Tomislav Pokrovac

VIROVITICA – Dva i pol mjeseca nakon seljačkih prosvjeda u Virovitici Županijska udruga seljaka Virovitičko-podravske županije je na proširenom sastanku u Jugovom Polju oštro osudila policijske kaznene i prekršajne prijave protiv seljačkih prosvjednika koji su početkom ožujka ove godine prosvjedovali na prometnicama.

Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo prijetnju službenoj osobi ubojstvom policija je protiv jedne osobe podnijela kaznenu prijavu, a još 6 prosvjednika kazneno je prijavljeno zbog drugih djela. Prekršajne prijave podnesene su protiv 7 prosvjednika.

Virovitički seljački vođa Zvonko Pipić tvrdi da su prijave pokušaj pritiska kako bi se seljake uplašilo i ušutkalo.

– Sedmi dan prosvjeda s ministrom Čobankovićem dogovoreno je da neće biti kažnjavanja, te da će nas 'povezati' s ministrom Karamarkom. Poslije je izjavio da Karamarko ne želi ni čuti za razgovor. Prijetnje kod nas neće proći, izjavio je Pipić ističući kako nitko sa seljacima ne želi razgovarati jer ih se smatra seljacima-bedacima.

Svojim prisustvom virovitičke osumnjičenike u četvrtak su podržali i seljačke vođe Josip Smajić iz Slavonskog Broda i Tomislav Pokrovac iz Vukovarsko-srijemske županije ističući da je u prosvjedima sudjelovalo oko 10.000 seljaka, te da je u 5 županija policija do sada kazneno i prekršajno prijavila 21 prosvjednika.

- Seljaci, protiv kojih se podnose prijave su nacionalni heroji, a ne krivci za bilo što izjavio je Smajić.

Koordinacija seljačkih udruga 5 slavonsko-baranjskih županija osigurat će i materijalnu pomoć seljacima kako bi se obranili na sudu.

- Borit ćemo se do kraja, jer ti ljudi nisu krivi. Ako je netko kriv onda je to premijerka Kosor koja je odbila s nama razgovarati. Dok nije bila premijerka govorila je da seljacima treba platiti dug, a kada je došla u ljepšu i mekšu fotelju izjavila je da Vlada nikome ništa nije dužna?! Ovu vlast stvorili smo da bi nam služila, a ne da mi služimo njima, kaže Pokrovac šaljući apel nadležnima da probleme riješe za zelenim stolom.

Ključne riječi

Komentara 1

IS
istima
08:26 21.05.2010.

men se čini da će traktori ponovo na ceste........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije