Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIKE PREDSJEDNICI

Udruga Blokirani protivi se rušenju kune: osiromašit će iovako prezadužene građane

blokirani
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
04.02.2017.
u 15:46

'To bi značilo da bi otplata kredita i povrat duga za većinu osiromašenih postalo apsolutno nemoguće'

Udruga Blokirani(h) hrvatskih građana protivi se deprecijaciji kune pa je u subotu u otvorenom pismu hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović istaknula kako je šokirana smjernicama njezina Vijeća za gospodarska pitanja, kojim traži da se gospodarstvo i izvoz ožive rušenjem kune od po dva posto u sljedećih pet godina.

Blokirani naglašavaju kako bi posljedica takvih odluka plaćali prezaduženi i osiromašeni građani.

Većina štednje građana i poduzeća je u eurima, ali je uz tu valutu vezan i dug 330 tisuća blokiranih građana te 20 tisuća blokiranih pravnih subjekata, napominju Blokirani i procjenjuju kako bi time privatni dug automatski porastao za dodatnih 30 milijardi kuna.

To bi, smatra udruga, uz sadašnje stanje od 60 milijardi kuna građana i poduzeća značilo da bi otplata kredita i povrat duga za većinu osiromašenih postalo apsolutno nemoguće te bi, kako ocjenjuju, predsjednica posredno, ovakvim smjerom, na doživotno dužničko ropstvo, osudila nove generacije.

Po njihovu mišljenju, uz to bi siromašne i prezadužene građane, koji jedva preživljavaju s prosječnim mjesečnim prihodima između 2000 i 3000 kuna uništio rast cijena osnovnih prehrambenih artikala i režija. 

>> Odbijen prijedlog udruge Blokirani protiv Ovršnog zakona

Komentara 6

OS
osica
16:48 04.02.2017.

kažete..... "između 2000 i 3000Kn" .Kako da vas razumije onaj kome je plaća toliko porasla, čak i zusluženo, ali tko nije preživljavao, posebno danas u Hrvatskoj s 2000 Kn, o tome pojama nema, nažalost. Mogu ga razumijeti samo blokirani "okirani " koji su nekad bili ovdje a sada su tamo" Ples na rubu ponora je korak do provaljije.

KB
k.brijeg
21:15 04.02.2017.

Gospodo glasalo se za njihove visoke plače , a sada sa visine nam se rugaju!

KU
kupatilo
21:09 04.02.2017.

Uglavnom sam podrzavao odluke presjednice i mislio da istinski zeli bolje svima nama pa tako i drzavi.Vise nema moje simpatije.Ako je u stanju dase kuna godisnje obezvrijedi za dva posto onda neka podigne i place i mirovine onima koji su ispod drzavnog prosjeka a toje dakle ispod 6000 kuna pa da iti ljudi netonu jos dublje nego dase pođu konačno čupati i dobiti nadu dace im konačno biti bolje jer dug nije dobar drug a g.presednice vi ste ovim ijecima i prijedlogom protiv vlastitog naroda a u korist kapitala.Tose nisam nadao nikada od vas.S kolikima sam se posvadio stiteci vas jersam smatrao odista da volite svoj narod.Sretno vam!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije