Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA IZRUČENJE

Ubojstvo civila: U Frankfurtu uhićena osoba osuđena za ratne zločine u Hrvatskoj

Ilustracija
Foto: Fotostand/DPA/PIXSELL
20.08.2020.
u 15:14

Uhićeni se trenutno nalazi u pritvoru i čeka na izručenje Hrvatskoj.

Njemačka policija uhitila je u četvrtak u frankfurtskoj zračnoj luci osobu koja je u Hrvatskoj 1997. osuđena na deset godina zatvora zbog ubojstva civila na području tzv. Republike Srpske Krajine.

Kako je priopćila Savezna policija, radi se o 55-godišnjem državljaninu SAD-a koji se nalazio na proputovanju iz Chicaga za Beograd a uhićen je na temelju europskog uhidbenog naloga.

U priopćenju stoji kako je uhićeni 1997. u Hrvatskoj osuđen na desetogodišnju zatvorsku kaznu zbog toga što je 1993. kao pripadnik vojske tzv. Republike Srpske Krajine ubio jednog civila.

Uhićeni se trenutno nalazi u pritvoru i čeka na izručenje Hrvatskoj.

Komentara 35

MA
Majkomoja
16:09 20.08.2020.

Ima li ta osoba ime i prezime? Samo pitam

MM
mmaraci4
18:31 20.08.2020.

Uff dobro je da nije branitelj ili neki daljnji rođak iz devetog pokoljenja nekog člana HDZ-a od prije cca 27 godina jer bi inače znali i ime i prezime.

PA
Pahor
16:52 20.08.2020.

Dolijao opancar!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije