Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trojica kazneno prijavljeni

Ratni zločin: Pucali po kućama, izrešetali mještane, a jednog izboli nožem

sudnica
Foto: Tino Juric/PIXSELL/Ilustracija
07.07.2020.
u 12:55

Dok su ulazili u selo Batnoga, kako se sumnja, 53-godišnjak i 51-godišnjak iz automatskog oružja zapucali su prema civilima koji su bježali iz dvorišta obiteljske kuće

Trojica muškaraca u dobi od 55, 53 i 51 godine, inače državljani Srbije i Hrvatske, kazneno su prijavljeni zbog ratnog zločina nad civilnim stanovništvom. Sumnjiče se da su počinili ukupno tri takva djela, a nakon što je karlovačka policija provela kriminalističko istraživanje i podnijela kaznenu prijavu, Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci protiv njih trojice, koji su nedostupni našem pravosuđu, pokrenulo je istragu.

Sumnja se da je 55-godišnjak kao zapovjednik diverzantskog voda Teritorijalne obrane Vojnić, koji je djelovao u sastavu paravojnih jedinica samoproglašene Republike Srpske Krajine potpomognutima jedinicama JNA,  na području Cetingrada prilikom zauzimanja sela Batnoga i Ponor svojim podređenima naredio da pucaju u kuće Hrvata. – Sve satrite! – naredio im je 55- godišnjak.

Dok su ulazili u selo Batnoga, kako se sumnja, 53-godišnjak i 51-godišnjak iz automatskog oružja zapucali su prema civilima koji su bježali iz dvorišta obiteljske kuće. Odmah su pogodili i usmrtili V. V. , dok je njegova supruga M. V. iako teško ranjena, uspjela pobjeći. Nadalje, 53-godišnjak se sumnjiči da je nakon napada i ulaska u selo Ponor iz obiteljske kuće izveo mještane B. O. i I. M. te ih po naređenju 55-godišnjaka, zapovjednika diverzantskog voda, usmrtio.

Osim toga, 53-godišnjak se sumnjiči i da je 9. travnja 1992. u selu Ribari, kao pripadnik jedinice Vojne policije V. kordunaške brigade tzv. Republike Srpske Krajine, u čiji sastav je prešao na vlastiti zahtjev, ubio M. N. Došao mu je u dvorište obiteljske kuće te je kratko razgovarao s njim, nakon čega ga je izbo nožem.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Observer
Observer
13:31 07.07.2020.

Uvijek isti scenarij, sudi se nedostupnima hrvatskome pravosudju a oni koji su dostupni obnasaju politicke funkcije ili rade u policiji.

VA
vabriga
13:51 07.07.2020.

Staviti im soli na rep - nedostupni hrvatskom pravosuđu? Trebalo je 30 godina da se netko sjeti podignuti optužnicu i pričekati da pomru svjedoci - sramotno!

MI
Mircen
13:42 07.07.2020.

Zato jedini Pupovac u novoj vladi ima mogućnost ucjenjivati, kako bismo nastavili svjedočiti apsurdima. Za koju godinu možda se krene i na višu razinu, a to je put prema Z-4. Tko zna čim se Plenković ovako sotonski neprijateljski ponio prema hrvatskoj desnici i bez ikakvog pitanja i konzultacije na leer povukao u vladu manjine, i čak ponudio suradnju IDS-u... Ajoj da, pa sada će mi netko na sve ovo odgovoriti "kmee kmee"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije