Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kad će novo suđenje?

U zatvoru u Požegi glađu štrajkaju trojica pakračkih branitelja

strajk gladu
Duško Mirković/Pixsell
10.06.2010.
u 13:12

Presudu Županijskog suda u Požegi, zbog nekih propusta tijekom suđenja, Vrhovni je sud ukinuo i sada se čeka početak novog procesa, a branitelji su stupili u štrajk nezadovoljni što na novo suđenje predugo čekaju.

Štrajkom glađu želimo upozoriti na sporost i neučinkovitost pravosuđa. U pritvoru se nalazimo od 21. ožujka 2008. pa nam se on sada pretvara u zatvor – dio je izjave koju su danas  iz požeškog zatvora poslali pakrački branitelji optuženi za ratni zločin Tomica Poletto, Željko Tutić i Antun Ivezić.

 Oni odbijaju uzimati hranu od ponedjeljka i prema riječima njihovih supruga i branitelja od štrajka ne namjeravaju odustati.

 – Zabrinuta sam za njega jer je bolestan. Zimus je bio u bolnici i jedva je ostao živ, oslabio mu je imunitet i štrajk glađu bi mogao još pogoršati njegovo zdravstveno stanje – rekla je Snježana Tutić, koja je jučer supruga posjetila u zatvoru.

 - Njima je svega ovoga već dosta. Čekanje na suđenje i neizvjesnost kada će početi teško im pada – kazala je Mirela Ivezić.

 Poletto, Tutić i Ivezić su zajedno s Pavlom Vancašem, Damirom Kufnerom i Davorom Šimićem lani u ožujku nepravomoćno osuđeni zbog ratnog zločina počinjenog 1991. godine nad srpskim civilima. Vancaš, Kufner i Šimić pušteni su da odluku Vrhovnog suda na uložene žalbe čekaju sa slobode, a ostala trojica su zadržani u pritvoru.

 Nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Požegi po kojoj je Tomica Poletto osuđen na 16 godina, Željko Tutić na 12, a Antun Ivezić na deset godina zatvora, zbog propusta tijekom suđenja, Vrhovni sud je ukinuo 23. ožujka ove godine. U požeškom Županijskom sudu kažu kako ne znaju kada će novo suđenje započeti početi niti hoće li se voditi u Požegi. Naime, u međuvremenu je jedan član vijeća koje je sudilo braniteljima otišao u mirovinu, a kako požeški sud ionako ima malo sudaca čeka se odluka Vrhovnog suda hoće li slučaj preuzeti neki drugi nadležni sud ili će se suđenje ponoviti u Požegi.

Komentara 7

IV
Ivekivek
08:26 11.06.2010.

Molim požeško sudstvo da objavi informaciju koliko je u Požegi procesuirano srpskih zločinaca i kolike su im kazne dosuđene? Odgovor je vrlo jednostavan: 0,00.

ZI
zippa1
13:07 11.06.2010.

e moj adnane baš me zanima kojoj vojsci si ti pripadao kada ti smetaju branitelji .pozdrav braniteljima i držite se BOG I HRVATI

AD
adan
19:30 10.06.2010.

....opet slučaj glavaš..interesantno je da se u bajbokani najlošije osjećaju osumnjičenici ili osuđenici za ratni zločin..bili su hrabri činiti ga, a kada za to treba odgovarati onda im je nezgodno..heroji od blata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije