Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županijski sud

U travnju rekonstrukcija provale i pokušaja ubojstva susjeda Pavlinića

'zagorje - 08. 03. 2010.,Zlatar, Hrvatska - Stjepan Ivanjko na Zupanijskom sudu u Zlataru'
'Sabina Sviben/VLM'
08.03.2010.
u 13:35

Sud će, kada će obavljati rekonstrukciju, ispitati i svjedoke koji zbog teških bolesti nisu mogli pristupiti sudu, kao i sam oštećeni Mario Pavlinić, koji boluje od multiple skleroze.

Na zlatarskom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Stjepanu Ivanjku iz Velike Horvatske (68) za pokušaj ubojstva. Ivanjko je optužen da je 16. travnja 2006. godine u Velikoj Horvatskoj pokušao ubiti susjeda Marija Pavlinića (39). Prema optužnici, Pavlinić je lupao po prozorima Ivanjkove kuće te nasilno otvorio zaključana vrata i ušao u hodnik kuće, a Ivanjko je, kako bi odbio napad na sebe, kuhinjskim nožem duljine oštrice 10 cm Pavlinića 11 puta ubo u predjelu prsnog koša, trbuha i desne nadlaktice, te mu porezao kažiprst lijeve ruke. Te rane ukupno čine tešku i za život opasnu ozljedu, a Pavliniću je život spašen hitnom medicinskom intervencijom. Tužiteljstvo ovaj događaj smatra pokušajem ubojstva u prekoračenju nužne obrane. Nije sporno da se Ivanjko imao pravo braniti ako mu je provaljeno u kuću, no odvjetništvo smatra da je brojnost uboda i način obrane prešlo granice nužnog. Ivanjko i Pavlinić bili su u dugogodišnjoj zavadi. Na jučerašnjoj raspravi saslušan je vještak sudske medicine dr. Željko Marinić, koji smatra da Ivanjko ima izraženi poremećaj u strukturi ličnosti i paranoidne crte ličnosti. Sudu je preporučio izricanje sigurnosne mjere psihijatrijskog liječenja za Ivanjka. Sudsko vijeće uvažilo je prijedloge obrane i optužbe i odlučilo da će se u travnju provesti rekonstrukcija u Velikoj Horvatskoj, kako bi se utvrdila dinamika događaja i provjerila Ivanjkova tvrdnja da je Pavlinić prije nego što je provalio u njegovu kuću iščupao telefonski kabel na kući kako Ivanjko ne bi zvao policiju. Tom prilikom bit će ispitani i svjedoci koji zbog teških bolesti nisu mogli postupiti sudu, kao i sam oštećeni Mario Pavlinić, koji boluje od multiple skleroze.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije