Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolja budućnost za zdravo starenje 2020

U srijedu u Zagrebu počinje najveća znanstvena konferencija u sklopu hrvatskog predsjedanja

U Zagrebu se održava najveća znanstvena konferencija u sklopu hrvatskog predsjedanja Vijećem EU
Foto: Privatna arhiva
1/3
28.05.2020.
u 18:31

Znanstvenici i stručnjaci će kroz tri dana konferencije u okviru tri glavne teme predstaviti nove znanstvene spoznaje vezane uz biologiju starenja, zatim pokazati utjecaj pametnih tehnologija na ekosustave prilagođene starijim osobama te analizirati pitanja starenja i održivosti zdravstvenog sustava

U okviru hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, od 3. do 5. lipnja 2020. održava se međunarodna znanstvena konferencija Better Future of Healthy Ageing 2020 (Bolja budućnost za zdravo starenje 2020). Radi se o najvećoj znanstvenoj konferenciji u sklopu hrvatskog predsjedanja EU. Konferencija će se održati on-line, na njoj sudjeluju vodeći znanstvenici iz Hrvatske i svijeta, a glavna tema je starenje i održivost zdravstvenog sustava.

Znanstvenici i stručnjaci će kroz tri dana konferencije u okviru tri glavne teme predstaviti nove znanstvene spoznaje vezane uz biologiju starenja, zatim pokazati utjecaj pametnih tehnologija na ekosustave prilagođene starijim osobama te analizirati pitanja starenja i održivosti zdravstvenog sustava na različitim razinama.

Konferenciju Better Future of Healthy Ageing 2020 organizira Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a održava se na Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar” odakle se koordinira on-line emitiranje same konferencije. On-line konferencija će umrežiti Zagreb i Hrvatsku s gotovo trideset zemalja svijeta te na taj način skrenuti globalnu pozornost na hrvatsku znanstvenu izvrsnost na području zdravstva, ali dati i hrvatski doprinos globalnom zdravstvu. Financirana je bespovratnim sredstvima iz programa EU za istraživanje i inovacije Horizon 2020, a održava se i pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske.

Cilj konferencije je potaknuti istraživanja, provedbu i povećati inovacije za upravljanje zdravljem i dobrobiti starenja stanovništva. Na BFHA2020 sudjeluju eminentni znanstvenici i stručnjaci iz različitih područja: prof. dr. sc. Josep Figueras (Europski opservatorij zdravstvenih sustava i politika Svjetske zdravstvene organizacije), prof. dr. sc. Ilaria Bellantuono (Akademska jedinica za biologiju kostiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Sheffieldu, Velika Britanija), prof. dr. sc. Zoran Đogaš (Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu), prof. dr. sc. John Middleton (Udruga škola javnog zdravlja u europskoj regiji), prof. dr. sc. João Breda (Europski ured Svjetske zdravstvene organizacije za prevenciju i kontrolu nezaraznih bolesti), Manfred Huber (Europski regionalni ured Svjetske zdravstvene organizacije za zdravo starenje, invalidnost i dugoročnu njegu), prof. dr. sc. Leandro Pecchia (Sveučilište Warwick, Ujedinjeno Kraljevstvo) te George Vradenburg (udruga UsAgainstAlzheimer’s).

Cjeloviti program konferencije potražite na bfha2020.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije