Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI PROLJEĆAR

U Sinju predana peticija za davanje imena ulice po Vladimiru Veselici: 'Brojni su podržali ideju'

Zagreb: Skup HDS-a na Trgu Francuske republike, 11.10.1990.
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/2
12.04.2023.
u 15:29

Za očekivati je da će Gradsko vijeće Sinja taj zahtjev staviti na neku od narednih sjednica, s obzirom na to da nam je gradonačelnik Miro Bulj, kada je pokrenuto potpisivanje peticije, izjavio kako je i on sklon toj ideji

Peticija za dobivanje ulice za dr.sc. Vladimira Veselicu, poznatog hrvatskog intelaktualca, hrvatskog proljećara, ekonomiste i rođenog Sinjana, koju je potpisalo nekoliko stotina građana, proteklih dana poslana je na Gradsko vijeće Grada Sinja na daljnje postupanje.

- Vjerujemo da će Gradsko vijeće podržati ovu inicijativu i u narednom razdoblju razmotriti zahtjev da hrvatski intelektulac prof.dr.sc.Vladimir Veselica dobije ulicu u svom rodnom Gradu – izjavio je Vladislav Veselica, sin Vladimira Veselice koji je u veljači pokrenuo potpisivanje peticije.

- Peticiju je podržalo više stotina građanki i građana, brojni intelektulaci, sportaši, osobe iz kulturnog života i građani Sinja i Cetinsko sinjske krajine – doznajemo od Vladislava Veselice. Za očekivati je da će Gradsko vijeće Sinja taj zahtjev staviti na neku od narednih sjednica, s obzirom na to da nam je gradonačelnik Miro Bulj, kada je pokrenuto potpisivanje peticije, izjavio kako je i on sklon toj ideji te da je uopće nisu trebali potpisivati. - Upravo na moju inicijativu, tada sam bio gradski vijećnik, u Sinju je postavljena bista dr. Marka Veselice – rekao je Bulj i dodao kako drži da se Sinj treba odužiti i njegovom bratu, Vladimiru Veselici.

>> VIDEO Plenković kritizirao Daliju Orešković pa joj je dobacio Gute Reise, bis bald


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije